• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ba6 maistor - специалист
С две думи да сменя поръчката с 12ка.
AntonBM - специалист
С 1 дума – ДА.
Този климатик (9-ката) може и да може да отдаде 4500 W, но при външна температура +7°С. При температура под -10°С той ще ти отдава най-много 9000 BTU или към 2,6 kW. Т.е. няма да му достигат 0,6 kW. Да не говорим за това, че той ще влиза в режим размразяване от време на време и тогава ще спира за кратко отоплението. Мисля, че до -7°С ще се справя, но при по-ниски ще му трябва помощ. С 12-ка няма да имаш грижи. Тя ще издържи и по-дълго време. Компресора и ще се товари по-малко и ще издържи повече.
ba6 maistor - специалист
Сега звънях в фирмата и казаха че следобед идват да го монтират :?
Тая зима ще пробвам и ако не върши работа ще го преместя в кухнята.
AntonBM - специалист
Честито!
Не се притеснявай много, много... В по-голямата част от времето ще ти върши работа. Не напъвай машинката на невъзможни температури! Примерно, ако на вън е под -5°С не я карай да прави 25°С в стаята. Тя може и да успее, но ще се натовари много компресора. Така ще му съкратиш живота. За да работи добре, най- добре не го гаси през зимата! Когато не си в къщи понижавай желаната температура в стаята на примерно +16°С. Така няма да се налага, когато се прибереш климатика да се мъчи с часове, за да докара желаните 22°С в помещението.
Отоплението с климатик в момента е едно от най-евтините, сравнено с останалите видове отопления. По-евтино е само с въглища и дърва, но там хамалогията е голяма.
ba6 maistor - специалист
Колега аз ще го пусна на 22г и мисля да го гася април.
Забравих да кажа че при смятането на загубите сметнах стените но забравих да извадя прозорците а същевременно сметнах и тях,също не съм смятал че има две мазилки по 1.5см. и шпакловка на изолацията+гипсова,и на пода че има перлит.
И като се вземе в предвид че единия прозорец е южен загубата вече не е 1360w а е 1000w така че необходимата мощност от 2500w+1000=3500w
необходими за помещението :-D
Последна промяна от ba6 maistor на пет сеп 24, 2010 10:51 am, променено общо 1 път.
ba6 maistor - специалист
Pol написа:
ba6 maistor написа:
Двеста лева излишни ще дадеш за местенето - помисли пак.
Колега от фирмата ми казаха че не мога да върна поръчката а шефа им даде гаранция че няма да има ядове да грее.
dundurma - специалист
брейййййййййййй не се научихте...................климатиците не се купуват на 12-ки, 9-ки и т.н. ,а на отдавани киловати в зависимост от кубатурата и винаги е хубаво да имаш запас,за да не ти паднат пломбите зимата и да обвиняваш климатиката,който НЕ СИ ОРАЗМЕРИЛ ПРАВИЛНО.
Chefo77 - майстор
ba6 maistor написа:
Pol написа:
ba6 maistor написа:
Двеста лева излишни ще дадеш за местенето - помисли пак.
Колега от фирмата ми казаха че не мога да върна поръчката а шефа им даде гаранция че няма да има ядове да грее.
А как ще се възползваш от гаранцията, ако при -10 градуса спира да размразява общо за час през цялото денонощие? Как би могъл да опишеш гаранционен дефект (а и пред кого), ако не можеш да докараш 23 градуса в стаята при горепосочените условия?
2v6 - майстор
ba6 maistor написа:
=D>
Браво :!:
Така се прави :wink:
ba6 maistor - специалист
2v6 написа:
ba6 maistor написа:
=D>
Браво :!:
Така се прави :wink:
Аз така съм чул че дори и обикновен климатик ако не го гасиш и той няма да замръзне и е по икономичен а да не говорим за инвертор.
Тази зима като дойде ще видя дали ще се хваля от малко ток или ще си купувам някои ЕЛ. конвектор :-D
  • 1
  • 2

Тема "ТОЗИ КЛИМАТИК ЩЕ ТОПЛИ ЛИ ЗИМАТА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: