• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
Също ме интересува проблем ли ще е ако между първия и втория етаж има 3 колена (стените са размината с около 15 см, тръбите са Ф40 )
danisaw - специалист
трипътния вентил служи за регулиране на темп.20-60 градуса слага се за да не прегрее бойлера и да не пада темп в инстал. за отопление т.е.когато бийлера загрее вентила да затвори и да отдава отоплителната мощност на инсталацията за отопление
filmatoplo - майстор
Веднъж загрят бойлера не е в тежест на отоплението :wink: само с контактен термостат включвай помпата над 55-60 градуса на котела -така ако температурата на котела падне под тези градуси помпата спира и няма да отнема от загретия бойлер който е в рамките на тези 55-60 градуса.Тоест няма да го охлажда бойлера обратно , след като си оставил котела да огасне .
danisaw - специалист
Точно такава роля играе и вентила(все пак затова е вентил да пропуска в една посока) а и по този начин не пречи на помпата.
kretio74 - специалист
а на втория кръг трябва ли да се слага разширителен съд или не е задължително
drm - специалист
Не ,не трябва .Един в най висока точка е достатъчен.
kretio74 - специалист
drm написа:
Не ,не трябва .Един в най висока точка е достатъчен.
Мерси за Отговорите утре го почвам
kretio74 - специалист
Ами стигнах до втория етаж по схемата която съм постнал. пробите ще се забавят щото оправям изолацията (стените и т.н.).
Само едно питане .колко литра разш. съд да взема?
sian - специалист
kretio74 написа:
Задължително авт. обезвъздушител в най-високата точка иначе няма от къде да излезе въздухът. Другия кръг нали се сещаш как ще се обезвъздуши (през разширителя) .
Тези тръби от полипропилен в комбинация с гореща вода няма ли да провиснат в хоризонталните участъци?
kretio74 - специалист
sian написа:
kretio74 написа:
Задължително авт. обезвъздушител в най-високата точка иначе няма от къде да излезе въздухът. Другия кръг нали се сещаш как ще се обезвъздуши (през разширителя) .
Тези тръби от полипропилен в комбинация с гореща вода няма ли да провиснат в хоризонталните участъци?
На по дългите участъци съм сложил скоби през 50 см. На втория кръг (отляво на скицата) съм сложил авт обезвъздушител.
  • 1
  • 2

Тема "Ще работи ли това локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: