• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
niki_sap - специалист
Отоплявам близо 40 кв.м. стая с 35-цата. Не е перфектно - май ми е малко слаб, но си поддържа температура от 22 градуса - ако му задам по-висока при примерно -3,-5 градуса външна температура малко се мъчи и му трябва време да достигне до 24 -25 вътрешна температура.
С две думи при 17,5 кв.м. (което е на половина на моето помещение) 35-цата май ще ти е доста мощна. Предполагам 25-цата ще е достатъчна - всичко това гоказвам без изчисления само на база личния ми опит с единия модел.
filmatoplo - майстор
Дайте линк да разгледам подов модел :? нещо май си спомням ама.
EDI - майстор
http://www.bulclima.com/klimatici-i-mul ... l/aghf09la http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... dov_montag http://www.toshiba-klima.at/produkt/art ... ang=1&k=86 ето на трима от производителите.niki_sap, мъчи се, защото е малък за помещението.
disem - специалист
Колкото хора, толкова и мнения. Аз все пак бих заложил на по-голямата машина особенно за хол/дневна в която често се влиза/излиза. Повечето климатици имат и икономичен и тих режим които изискват запас от мощност за да работят нормално.
ArturDent - Почти Безобиден
AntonBM написа:
Оцветяването на стените (тъмно/светло) има ли значение?
Айде сега ти и това ли слагаш в сметките - вярно че влияе, ама утре ако пребоядисам стената?

П.П. Когато съм изчислявал осветление и аз съм го вземам предвид ;). Че и пердета, мебели, цвят на под....
AntonBM - специалист
ArturDent, не си играя да го слагам, има си го в софтуера - маркираш вида на оцветяването и то автоматично се смята. Има се в предвид външното оцветяване на сградата в режим охлаждане (лято). Колкото е по-тъмна фасадата, топлова повече топлина акумулира външната стрена. Обикновенно избирам по-тъмно оцветяване за да имам запас на мощност.
Когато се слага топлинната мощност на осветителните тела софтуера ме пита за вида им (луминисцентни или със жичка) и за обзавеждането в стаята – леко с малко мебели – средно и тежко. Има значение за усвояването и акумулирането на лъчистата енергия. Естествено пита и от колко до колко часа работят лампите... Пердетата, вида на стъклата и външните сенници много силно се отразяват на летния режим също.
filmatoplo - майстор
Ей всяко нещо е от значение :) чак и цвета. :wink: Еди- благодаря за линковете - симпатизира ми Дайкина .Това са вътрешните тела . :wink:
mireto1 - помощник
Благодаря на всички дали своето мнение.Последно,като заключение-какво рискувам,ако сложа по голям климатик??? "1115" ако може да разясниш какво имаш предвид.колко по голям трябва да е климатика,че да имам тоя проблем с изключването.БЛАГОДАРЯВИ
Последна промяна от mireto1 на пет окт 08, 2010 10:26 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
В случая нищо, защото минимума на машините е почти еднакъв - 1,3 срещу 1,4.Само 240 лева повече.
  • 1
  • 2

Тема "daikin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: