Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да мотора му е 70 на Вилото :wink: голяма е за печката , моя е 40 и пак ми е голям .
sian - специалист
LazarGanev написа:
sian написа:
Сложи бленда на холендъра откъм входа на помпата.
Това ще влоши положението - нужна е бленда на изхода на помпата
Прав си , печатна грешка.
filmatoplo - майстор
Извън професионалните мнения -на оригиналните помпени групи кранчето за регулиране на дебита е Преди помпата -тоест на входа на помпата .
LazarGanev - "Велик майстор"
Сакън Филма! Ако имаш предвид тройния кран, средната врътка не е за регулиране на дебита, а за изплакване на системата, както и за пълнене с помпа - знаеш :wink:
Последна промяна от LazarGanev на ср окт 27, 2010 8:43 pm, променено общо 1 път.
miro__s - помощник
Има ли начин да намаля оборотите на помпата, без да си играя да слагам кран или бленда след нея?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти задължително трябва да имаш кранове преди и след помпата за да чистиш филтъра преди нея, така че - поиграй си. Нали си на 1-ва степен, колко да намаляш?
miro__s - помощник
Аз вече започвам да се замислям дали всъщност тези степени работят, че премествайки потенциометъра не усещам разлика...
lz1add - специалист
naskov написа:
miro__s написа:
Здравейте,
парното ми е отворена система,
Ами човека с това започва :wink:
Пардон,проспал съм го :? Още по-належащо е тогава да си огледаш инсталацията за потенциални зони,предразполагащи към кавитация преди да стигнеш до корекции с рязане и пр. Дай повечко инфо за инсталацията,че да помагаме тогаз......Инак за намаляване оборотите на помпа върши работа последователно свъзан дросел/с мощност равна на мощността на помпата за съответната степен/ - става и от луминисцентна лампа,но от старите т.е. класическият дросел.
lz1add - специалист
Обикновено и на най-заплетените казуси ......решенията са прости !
AntonBM - специалист
Кавитацията може да се оправиш и без кран на помпата. Целта е да повишиш налягането след помпата – може да стане, като притвориш долните (секретните) радиаторни вентили. Помпата ти е много мощна и може шума да не изчезне, но най-малкото ще спадне.
Възможно е lz1add, да е прав и да не е кавитация, а засмукване на въздух от автоматичен обезвъздушител. Тогава това повишаване на налягането след помпата няма да ти помогне. В този случай решението е да се понижи под-налягането в зоната на монтаж на този обезвъздушител. Това се прави с кран, който е между помпата и обезвъздушителя – т.е. преди помпата.
П.П. Защо не я смениш? Все ще се намери някой, който има по-малка помпа, която да иска да смени с по-мощна. Така ще пестиш и ток. Излишно е да харчиш 2-3 пъти повече, от колкото ти трябва за циркулацията. На теб ти стига UPS 24-40 или 25-4 на 1-ва скорост.

Тема "Шум в помпата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: