Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Михаил Соколов - специалист
Ще променям проекта май май.Един приятел ми подхвърли да ползвам външно тяло на климатик.Все пак помещението е работно и естетиката е на последно място в схемата.Проверих цените втора употреба в Пловдив и бях доста изненадан от 50 до около 80 90 лв.Радиаторите са им доста големи, можеби като на водния на микробус.Цената е супер като се има в напредвид че само един воден авто радиатор с подобен размер и 30 % отстъпка ще ми струва около 150 лв а външното тяло си е с кутия и вентилатор направо това ще е вариянта.Човека които ги продава ми каза че има и възможност за около 20 лв да ми направи и трафче понеже вентилатора работил на 110 волта.Единственото което ме притеснява е че размера на тръбите е по-малък и дали ще може водната помпа да направи дебит от поне 1.5 кубика и през двете тела.Човека каза че е продавал доста такива външни тела за употребата им в водни систми и хората били много доволни, но вес пак аз да попитам какво мислят спец. в тази област ?
filmatoplo - майстор
Добре ли чета -Външно тяло на климатик . :? ми то външното трябва да му се махнат много работи -компресори и други работи , даже да се запоят изводи за серпентината , а вентилатора как ще се командва :? Да няма грешка -вътрешно тяло. :wink:
Bobivan - специалист
Михаил Соколов написа:
Ще променям проекта май май.Един приятел ми подхвърли да ползвам външно тяло на климатик.Все пак помещението е работно и естетиката е на последно място в схемата.Проверих цените втора употреба в Пловдив и бях доста изненадан от 50 до около 80 90 лв.Радиаторите са им доста големи, можеби като на водния на микробус.Цената е супер като се има в напредвид че само един воден авто радиатор с подобен размер и 30 % отстъпка ще ми струва около 150 лв а външното тяло си е с кутия и вентилатор направо това ще е вариянта.Човека които ги продава ми каза че има и възможност за около 20 лв да ми направи и трафче понеже вентилатора работил на 110 волта.Единственото което ме притеснява е че размера на тръбите е по-малък и дали ще може водната помпа да направи дебит от поне 1.5 кубика и през двете тела.Човека каза че е продавал доста такива външни тела за употребата им в водни систми и хората били много доволни, но вес пак аз да попитам какво мислят спец. в тази област ?

Става номера.само требе да разпарцалосаш малко медните тръби.че оригиналните входове/изходи на духалките са с малки сеченив(за фреон)....
2v6 - майстор
Михаил Соколов написа:
Ще променям проекта май май...
Да видим кога ще тръгнеш по правия път :?:
Transporterr - специалист
българите умреме да правиме оот нищо нещо, и даси правим интересен живота :?
Тези "250 кб/м" и остъкляване ще ги отоплиш точно тогава, когато вложиш толкова пари и труд, колкото трябва за да ги отоплиш.Ако ме разбираш добре какво искам да ти кажа..

Михаил Соколов написа:
е гараж с:размер 8х5 метра и восочина 2.4 метра, под- бетон, стени -тухли 4-ки измазани с хоросан отвътре и отвън,врата 3.2 метра ламаринена с дарвена ламперия отватре и още една стандартна входна врата, покрив бетон плоча.В това помещение ще е камината.Отоплението тук не е приоритет.
абсолютно кофти идея( откъм безопастност) в гараж (или сервиз) да слагаш камина, била тя и с водна риза!!!
filmatoplo написа:
Добре ли чета -Външно тяло на климатик . :? ми то външното трябва да му се махнат много работи -компресори и други работи , даже да се запоят изводи за серпентината , а вентилатора как ще се командва :? Да няма грешка -вътрешно тяло. :wink:
Да човека които ги продава каза че в цената влизало махането на някви тръби (най-вероятно тези за които говориш) и запояването на по-големи с някъв стандартен размер (цолов май).А междо другото аз утидох да питам за вътрешно тяло, но той като разбра че помещението е работно и за какво става въпрос ми каза че ми трябва външно тяло.Просто вентилатора и радиатора са доста по големи а разликата в цената минимална.Иначе ми редложи и за 35 евро чисто ново вътрешно тяло италианско, но в малко и ще ми трябват поне 4, 5 даже може и повече ако им сравнявам обема на радиаторите с обема на две външни тела.
Transporterr написа:
българите умреме да правиме оот нищо нещо, и даси правим интересен живота :?
Тези "250 кб/м" и остъкляване ще ги отоплиш точно тогава, когато вложиш толкова пари и труд, колкото трябва за да ги отоплиш.Ако ме разбираш добре какво искам да ти кажа..

Михаил Соколов написа:
е гараж с:размер 8х5 метра и восочина 2.4 метра, под- бетон, стени -тухли 4-ки измазани с хоросан отвътре и отвън,врата 3.2 метра ламаринена с дарвена ламперия отватре и още една стандартна входна врата, покрив бетон плоча.В това помещение ще е камината.Отоплението тук не е приоритет.
абсолютно кофти идея( откъм безопастност) в гараж (или сервиз) да слагаш камина, била тя и с водна риза!!!
.

Въпростният гараж няма да го ползвам реално.Вътре държа машините и такива работи като склад.Там където ще работя ще са само водните конвектори.Нали то ми е идеята.А междо другото работя с доста по- "опстни" неща от камина с водна риза :roll: .
Transporterr - специалист
добре
аз съм чувал, че се давят тия дето знаят да плуват.Другите така или иначе седят на брега.
Успех :)
Това е камината 17+5
Изображение
Изображение
тук е другото помещение
Изображение
Едното тяло само (без филтри)
Изображение
Второто тяло с две клапи (вътрешен и вуншвн въздух) и филтър към всяка
Изображение
Изображение
Много съм доволен от системата.При температура на водата 55 60 градуса постигам 15 16 при външна от -3.

Тема "Водна риза с два вентилаторни конвектора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: