• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
leo_beast - напреднал
Колеги днес човека дойде, отряза пантите и поставих парче ламалина 1.5 мм дебела, огъната около комина на мястото на вратичката. Проблема беше с намирането на скоби които да са с диаметър малко над Ф170 мм. и неможах да намеря :? . Светна ми като идея да използвам скоби за захващане на газови бутилки в автомобили :idea: . Купих си и 2бр. за 5 лв. и свърших работа.
Качих се горе, запалих котлето, но вчера свърши нафтата и без нафта малко трудно се запали. Доста пушеше докато се разгоря и неможах да предценя дали е по добре от преди :sad: . Забелязах обаче, че след като се разгоря по-бързо се затопли от преди.
Иначе преди да се зазгори хубаво пак пушеше на свивките на кюнеца, но този път след 3 мин. като се разгоря хубаво спря, а не като преди да си гори и да си продължава да пуши.
Утре ще имам нафта и ще пиша как се е запалило.
Стискайте палци! [-o<
mityom - специалист
според мен вече те бърка хоризонталния кюнец и слабата тяга поради ниската температура на комина докато тръгнат газовете нагоре и създадат разлика
sian - специалист
Ако не се лъжа има 3 криви кюнчета, с малко прекрояване и преработка на простора може да се намалят на 1.
leo_beast - напреднал
Тоест да стане един диагонал от котела до комина?
leo_beast - напреднал
Днес се запали с 5 секундно леко пушене. Похвално (за сега) :lol:
sian - специалист
leo_beast написа:
Тоест да стане един диагонал от котела до комина?
Да.
leo_beast - напреднал
Ще се помисли за вариант :)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за локално парно, тяга, сажди и още проблеми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: