• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PCL82 - майстор
Като принцип на работа котлето е камина (в по-широкия смисъл който споменах). Но повечето хора под камина, както казваш разбират "визия на камина" би звучало неуместно и смешно.

Думата идва от латински caminus и значи пещ.
Последна промяна от PCL82 на вт яну 25, 2011 7:40 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
lazo_2 написа:
Имам и еднин въпрос , котлето ми камина ли е ?
lazo_2, и аз имам един въпрос - имаш ли нещо против да назоваме уредите с имената, които им дават производителите или държиш да ползваме тези, които ти желаеш? Защото повечето производители именуват с това име точно печките тип камина, а тези за вграждане ги наричат камери. Справка - Прити, Дипломат, Тандем... Герканд е само изключение, което потвърждава правилото. Ако ще сме оригинални - нека да е по по-смислен начин, а не чрез обиди без основание, а?
Smarin - специалист
PCL82 написа:
Като принцип на работа котлето е камина (в по-широкия смисъл който споменах). Но повечето хора под камина, както казваш разбират "визия на камина" би звучало неуместно и смешно.
Значи съм си купил камина и сам я забутал в котелното :) ?
Производителите могат да си наричат продукцията както искат и те се възползват . Печка , че кой ти иска печка друго си е да си сложиш една камина :) и не ми обяснявай , от къде идва думата а прочети в най елементарния речник какво означава. аз пък какво ли ти се учудвам , то според това което си закупил се вижда и колко са ти познанията :) . Без лоши чувства :)
PCL82 - майстор
Удряш го на снобизъм или газария. Ще си сложиш това, което най-добре подхожда на нуждите ти и имаш техническите условия и финасова възможност да го инсталираш.

Една камера е по-неефективна от една печка, но има вид, иска добре теглещ по-широк комин.

Темата беше за водни ризи но май се омаца в кафяво...
Последна промяна от PCL82 на вт яну 25, 2011 8:06 pm, променено общо 1 път.
Smarin - специалист
Може и да се поувлякох . Да си говорим за ризи :) ризи съм видял много . Най - ефективното като че ли е най - простото , риза отзад и отстрани отгоре и отпред(над вратата) изводите са ясни по диагонал , входяща ниско , изходяща високо . Много е важно да можеш да контолираш самото горене , както и отвеждането на дима
  • 1
  • 2

Тема "Как изглежда водната риза на камината ви и как се обтича?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: