Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Здравей mitCO,
наистина резултатите не са за харесване и определено има проблеми в работата на системата. Със сигурност котлето не е настроено правилно, може да има и проблеми по инсталацията - диаметри на тръбите и т.н. Да си кажа - въобще съм нямал допир с тази марка, но пък всеки, който малко се е занимавал с газови котли ще ти каже, че настройките ги няма изобщо. Не се знае дали изобщо са правени някакви настройки, обикновено уредът си идва със заводски настройки, които трябва да се проверят и да се оптимизират според инсталацията. Струва ми се, че тук дори и заводските настройки са разбутани. ESPACE е казал същото. Добре е да се обърнеш към вносителя - мисля че е България Терм - ако трябва да пратят друг човек за настройките. Тук можем да изкоментираме поне инсталацията, Ще те помоля да опишеш какви са радиаторите, размери, диаметри на тръбите, а може и някоя снимка да постнеш. Колкото до тези таблици е цените на енергията -- виждал съм толкова различни, че просто не им обръщам внимание - всеки ги наглася според своите нужди
mladkal - майстор
Към съфорумеца mitCO
Живея със съпругата си и мъничко детенце в 90 квадрата. Отоплявам две спални, огромна трапезария - хол и коридор. Лирата в банята също не я ползвам. Котела ми е Вайлънт - немски, двуконтурен.Т.е. битова топла вода и отопление. Сградата е с ТИ, ПВЦ дограма. Средната температура независимо дали денят е по-топъл или по-студен е 23 градуса. Всичките ми радиатори са с термоглави, които съм отворил на 100%, а температурата на отопление съм задал от самия котел -48-50 градуса.
Температурата на водата никога не ми е варирала. Веднъж дойде ли горещата вода до банята до като не спра крана на батерията си е с константна температура.
Това, което съм забелязъл при употребата на отоплението. Включва се циркулационната помпа вътре в котела. Работи няколко минути, за да задвижи водата по системата. Термосондата явно взима средна стойност на топлината й и преценя дали да запали или не.
Котела го ползвам 5та година и нямам никакво оплакване. С бебе и жена воден дух + отопление и битови нужди на вряла вода-> най-дебелата ми сметка бе 176лв.
В ред на съждения си мисля, че или котела нещо не е настроен и е проблемен или че инсталацията по един или друг начин има допусната грешка.
diduli - специалист
Всичко е относително,защото ти както виждам си от Стара Загора ,където едва ли температурата е като при нас в Русе -20 градуса.Съответно и разхода се качва стотина лева :lol:
torbalan - Дървен философ
Лазаре, калоричността е ясна според мен и нея няма как да я нагаждаш спрямо нуждите си...

ако смяташ, че има нещо невярно - дай да го коригираме?

цените - нека другите ги кажат... аз единствено от колеги, дето се топлят на въглища знам - цена за тон 300 лева, което не включва транспорт, товарене и разтоварване...
Имам няколко такива таблици, но са в най-различни формати и се чудя как да ги кача тук. Трябва да си играя да ги рязпечатвам, после да ги сканирам и тогава да ги качвам като снимки. Или с Print Scr, ама не съм го пробвал на лаптопа. Форматите са .xls, .doc, .pdf - дали има друг начин да ги кача?
mladkal - майстор
diduli написа:
Всичко е относително,защото ти както виждам си от Стара Загора ,където едва ли температурата е като при нас в Русе -20 градуса.Съответно и разхода се качва стотина лева :lol:
Така е но това е от по-миналата зима, когато имах бебе и поддържах значително по-висока температура у дома. Тогава имаше период в който температурата се задържа доста време десетина градуса под нулата.Отделно на това всичко се миеше, переше и прочие нон стоп. За съпругата "воден дух", която като влезе в банята се самозабравя вече споменах и в предният си пост.
Отдлено днес, след като написах предният си пост по темата си дискутирах с мой приятел, чието домакинство е 6 членно. Има и госпожица, както и млад пубертетен господин. Ваната им (а аз нямам) била заета всяка вечер. Мезонет над 140 квадрата. Сподели, че най-дебелата му сметка също е от оназ година и не била повече от 230-240 лв -> отопление и битова топла.
iva6ki - специалист
LazarGanev написа:
Имам няколко такива таблици, но са в най-различни формати и се чудя как да ги кача тук. Трябва да си играя да ги рязпечатвам, после да ги сканирам и тогава да ги качвам като снимки. Или с Print Scr, ама не съм го пробвал на лаптопа. Форматите са .xls, .doc, .pdf - дали има друг начин да ги кача?
Ако си с пакет office 2007 ги принтираш през опцията "send to one note 2007" после десен бутон на страницата в "one note"
на снимката и "save as" и ги запазва като jpeg с прилично качество.

П.С. Сори за спама 8-[
LazarGanev написа:
прати каквото искаш на dimitar@npp.bg аз ще измисля къде и как да ги кача...
Пратих ти ги. Това са 4 различни тълкувания на тема "Цени на енергия", ама наистина са много ралични
ето ги трите таблици...

Прикачен файл

h1.jpg
h1.jpg (112.67 KиБ) Видяна 7579 пъти

Прикачен файл

h2.jpg
h2.jpg (91.21 KиБ) Видяна 7579 пъти

Прикачен файл

h3.jpg
h3.jpg (55.65 KиБ) Видяна 7579 пъти

Тема "Отопление с газ - разочарование" | Включи се в дискусията: