Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batman - специалист
Някъде четох, че тръбния топлообменник дори е предимство.
filmatoplo - майстор
Без да знам качеството на котлето , ще кажа че определено тръбния топлообменник е по добър от плоски стени , монтирал съм котли и печки с такъв по добре е .Само веднъж констатирах при 1 модел печка че когато на изхода е примерно 50 градуса да сработи контактния термостат за помпата -вътре в тръбите се крие вода с далеч по големи градуси дори 70 гр .
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Без да знам качеството на котлето , ще кажа че определено тръбния топлообменник е по добър от плоски стени , монтирал съм котли и печки с такъв по добре е .Само веднъж констатирах при 1 модел печка че когато на изхода е примерно 50 градуса да сработи контактния термостат за помпата -вътре в тръбите се крие вода с далеч по големи градуси дори 70 гр .
Да ама при повечето тръбни топлообменници водата не циркулира в тръбите ,а около тях! За това питам дали някой има опит с такива камини!
Иначе самата камина има много прецизно регулиране на подаването на въздух и вратите са уплътнени със шнур.Абе добре изглежда!
filmatoplo - майстор
Мислех да не се хваля , но имам правен заварян котел с такъв тръбен топлообменник , тоест 10 -тина реда тръби 1 цол в горната част на камерата .Котела е заварян преди 23 години -бях в 10 ти клас , котела още работи на термосифонен принцип.
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Мислех да не се хваля , но имам правен заварян котел с такъв тръбен топлообменник , тоест 10 -тина реда тръби 1 цол в горната част на камерата .Котела е заварян преди 23 години -бях в 10 ти клас , котела още работи на термосифонен принцип.
То ясни че ще работи ,но КПД ????
ivhand - специалист
sote,брат!Искам да те питам няколко въпроса за твойто котле 4е и аз го разглеждах и ми се побнрави:
колко пъти на ден го зареждаш котела, каква площ отопляваш,в инструлциите пише ли 4е може да се монтира в жилищни помещения, има ли някаква автоматика?
naskov - майстор
Котела е предназначен точно за монтаж в жилищни помещения, най-вече кухни, тъй-като на него може и да се готви. Има терморегулатор и охлаждаща серпентина. Може да работи в отворени и затворени системи. Комина може да се включи от три страни по избор-ляво, дясно и отзад. Работи перфектно. Нямам недоволен клиент от него.
ivhand - специалист
Naskov,благодаря ти много за отговора :) :) :) , знаеш ли нещо ириентировъчно за цената
ivhand - специалист
:?: Имам един въпрос към всички какво Ви е мнението за тази фирма Зоти, продуктите им са на доста читави цени, някой има ли впечатления от качеството? Някой има ли опит с технте пелетни горелки, как се държат, какъв им е разхода , каква автоматика имат?
Естрествено е че не може най евтиното да е и най качествено(като гледам вносните по 5-10 000), но се пак ако за 2000 има прилично качество защо не?
:?: Интересуват ме също и камините им на дърва Волкано
:yawinkle: Ще съм ви много благодарен ако сподеите, защото съм на етап да решавам с какво да отопляам къщата си :? :) :?
soteto - специалист
ivhand написа:
Naskov,благодаря ти много за отговора :) :) :) , знаеш ли нещо ириентировъчно за цената
Преди две години го купих за 1050лв.,но мога да проверя в магазина за точност.Отоплявам апартамент 78кв.м,като котлето е в бившата кухня вече стая и самото то я отоплява,още две стаи,хол с два радиатора,коридор и бойлер 80л.Тази година съм изцяло на дърва.От октомври до сега само се гаси веднъж в месеца за почистване на кюнци.Едно зареждане ми изкарва 4-5 часа,зависимо от градусите и естествено в ниските температури повече гориво.За шест месеца отоплителен сезон 10-12 куб.дърва или 500-600лв.За пелетните камини на ЗОТИ и аз се интересувам,но няма впечатления,ама ще чакаме стройкото март та дано там да ги видим,а и това отопление с пелети доста дървено излиза.

Тема "Камини "ЗОТИ" дайте впечатления" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: