• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
baikiro - специалист
Мойто го чистя 1 път седмично
Spassow_lbg - специалист
моето го свалям един път на месец слагам го в ваната върху някакви парцали и с ножче за бръснене, онези от едно време за 15мин се лъска под течаща вода от подвижния душ.
държи горе долу около седмица чисто и почва да запушва.
след месец е черно(много зависи как гори камината ) , ако не се чисти след още месец пада черниклката на парцали отчасти до чисто, и после пак почернява.
преди две години цяла зима не го чистех и следващата есен пак си падна мърсотията за 15 минути във ваната :)
lordvlad - напреднал
Проблема наизтина е че стъклото се зацапва изобщо, но май така си е камината. Аз го почиствам с четка и сух працал преди да запаля камината и тази година не съм го чистил още с препарати. С чист парцал преди палене се изчиства идеално.Когато я настроя сама да се пали и гаси тогава се запича стъклото много. Иначе с циф се чисти за 2 мин :) !
Transporterr - специалист
циф -миф се тая. щом темата отплесна за чистене важно е да се каже, че всеки препарат който съдържа сода каустик става да почиства нагара.има евтини има и скъпи, въпрос на избор :)
rahhan - напреднал
Transporterr написа:
циф -миф се тая. щом темата отплесна за чистене важно е да се каже, че всеки препарат който съдържа сода каустик става да почиства нагара.има евтини има и скъпи, въпрос на избор :)

Прав си , аз си чистя стъклото с препарат "ЗЕБРА" за 1.80 лв. за около 5 мин.
някаде от 2 зими на сам стъклото го чистя само със мокър вестник,които потапям в пепел от изгорелите дърва.Става много бързо и лесно и чисто,без всякакви препарати
  • 1
  • 2

Тема "зацапано стъкло на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: