Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marian1 - майстор
Приятел, я погледни колко вата на кубичен метър си планирал радиатори.Ама направи сметка стая по стая,(после сравни какви разлики имаш стая от стая) после разгледай къде колко препоръчват, аз като те гледам, на някои места си с по около двойно на кубик прибл. Ти да не живееш на Плутон?Я си сравни общата планирана мощ на радиаторите - я си виж номинала на климатиците....

сега малко светна ли ти?

П.С. Няма как ( икономично) да се стоплиш(легално), ако не си предвидил как да си запазиш топлото - основен закон!
baikiro - специалист
бойлер предвидил ли си за топла вода.? Пускай трабите в мазето но трябва да ги изолираш !
fnstyle - напреднал
baikiro написа:
бойлер предвидил ли си за топла вода.? Пускай трабите в мазето но трябва да ги изолираш !
Предвидил съм да ама моя е нов без серпентина можело да се вкара внего ама ще видим може да взема нов
fnstyle - напреднал
За това нещо може ли да ми кажете http://www.bg-maistor.com/produkti/cate ... -радиатори и ако сменя дограмата с колко примерно да намаля мощноста на радиаторите. В сйта на прити препоръчват от 25 до 180 на м3.
baikiro - специалист
по добре вземи нов сас странична семпертина на tesy или diplomat защото ако слагаш фланец с семпертина ще е малка и неификасна. но не земай хопрзонтален бойлер.
baikiro - специалист
fnstyle написа:
За това нещо може ли да ми кажете http://www.bg-maistor.com/produkti/cate ... -радиатори и ако сменя дограмата с колко примерно да намаля мощноста на радиаторите. В сйта на прити препоръчват от 25 до 180 на м3.
изглеждат добре стига да са качествени 140/60 см. е 153 лв. аз за стражишки същия дадох
200 лв.
Последна промяна от baikiro на нед фев 13, 2011 5:31 pm, променено общо 1 път.
fnstyle - напреднал
marian1 написа:
Приятел, я погледни колко вата на кубичен метър си планирал радиатори.Ама направи сметка стая по стая,(после сравни какви разлики имаш стая от стая) после разгледай къде колко препоръчват, аз като те гледам, на някои места си с по около двойно на кубик прибл. Ти да не живееш на Плутон?Я си сравни общата планирана мощ на радиаторите - я си виж номинала на климатиците....

сега малко светна ли ти?

П.С. Няма как ( икономично) да се стоплиш(легално), ако не си предвидил как да си запазиш топлото - основен закон!
Ами прав си ама и аз не знам кое да направя първо дограмата или камината искаше ми се камината ама то май ще е грешка.Пък не мога всичко на един път.А за плутон горе долу съм в тая посока ама по близо де :-D В село Маноле Пловдивско си купих къща че големия син се ожени та му дадох апартамента в Пловдив пък зех таа къща ама тя 35 годишна и много студена ми се вижда. В апартамента с климатици и изолация си е топличко ама тук е ужас
fnstyle - напреднал
baikiro написа:
по добре вземи нов сас странична семпертина на tesy или diplomat защото ако слагаш фланец с семпертина ще е малка и неификасна. но не земай хопрзонтален бойлер.

Нещо по конкретно ако не те затруднява баце пък и за хоризонтален нема място тй стои в коридора:roll:
Последна промяна от fnstyle на нед фев 13, 2011 5:35 pm, променено общо 1 път.
baikiro - специалист
Дограмата няма да те стопли само ще помогне слагай първо камината да не зъзнеш..!
baikiro - специалист
фланците дето се слагат от долу са слаби а фабричните бойлери ги опасва семпертина от сякаде около кожуха и стоплият водата по бързо
комшията има същата система като мойта ама е с фланец на бойлера и трудно загрява моят след час и половина можеш да се къпеш вече а хоризонтлните бързо смесват водата докато се къпиш сас студена аз си зех на дипломат сас странична семпертина и вече 2 години сам доволен ама ме е яд че не зех такав сас 2 семпертини сга ми хрумна да слагам и соларно отопление на бойлера така че ако предвиждаш и соларно отопление на водата за лятото вземай направо с 2 семпертини
Последна промяна от baikiro на нед фев 13, 2011 5:54 pm, променено общо 1 път.

Тема "Климатици или камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: