• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PCL82 - майстор
Поставянето на термостат на тръба с алуминиева вложка не ми изглежда сигурно. Добре е да контактува с метална тръба или фитинг близо до котела.

На мен ми е хрумнала друга идея:
Повечето термостати имат нормално затворен и нормално отворен контакт.
Нормално отвореният се затваря при зададената температура, а нормално затвореният е свободен.

Ако на нормално затворения се свърже радио, касетофон, сигнална лампа или звънец може да ни оведомява, когато температурата падне и трябва да се сложи гориво. Например камина през нощта.

Може да се постигне и светлинен ефект- когато камината грее се запалва оранжево осветление в стаята, а когато е студена- синьо. Диско камина!

Естествено трябва да се внимава ако има ЮПС да не се включи уред с трансформатор 50 херцов , защото може да изгори.
buritoo - напреднал
Така сложен на тази тръба няма как да стане, трябва да е на изхода на котела и задължително на метална тръба и ползвай термо контактна паста, цената и 1-2 лева цяла спринцовка. Другия и по-добър вариант е тремостат с изнесен датчик, който да вкараш в гилзата под горния капак на котела където е вкаран датчика за термометъра.
  • 1
  • 2

Тема "Термостат за да ме алармира?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: