• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pac_ - специалист
fbr написа:
А на мен ми се струва че не е от гръмотевица това, ами имаш офазяване на системата. Забележи че прегорелите места са около скобите, с които е хваната системата към сградата. Не съм 100% сигурен, но е добре да се провери, дали бойлера не е с прегоряла 0.
Просто погледни по-добре първата снимка,там се вижда добре"0" на захранването и "0" на бойлера.Да има овъглен кабел?А и от къде ще намери "0" бойлера от панела , монтиран в/у бетонен покрив? :?
filmatoplo - майстор
Със този троен прекъсвач-отстрани на таблото , превключваш на автоматичен и ръчен режим контакторчето за нагревателя -така ли.
filmatoplo - майстор
Нула или земно ще намери при монтажа на конструкцията си винаги допрян до арматура в бетона .
naskov - майстор
pac_ написа:
Скобите не са поцинковани а гумено-метални!Какви да сложа при тези все пак високи температури,които вдига панела лятото?"
Скобите са метални, но са поцинковани. Ако си използвал такива и на други места добре е да отидеш да видиш състоянието на инсталацията. Все пак между медта и цинка има гума, но от високите температури тя се е разпаднала и това е осъществило контакта между металите. Слагай такива скоби: http://www.bgtherm.com/products/prices/ ... ttings.pdf
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със слънчев панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: