• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Прав,прав съм , :wink: след помпата и филтъра преди да се върне през дюзите в басейна се прави байпас с кран посредата и се откланят 2 тръби пак с кранчета за вход и изход на панелите .Лятото затваряш крана между байпаса , и отваряш към панелите . :wink:
stiv1961 - майстор
naughty написа:
нещо такова за почти без пари?

Изображение[/quote]
Да събудя темата-мисля да направя тази гимнастика на моя басейн-дали ще се получи?Ако не е тайна дай подробности.От сондата водата е 18 градуса-с колко ще се покачи при тази ,,иновация"според вас?

Прикачен файл

06082010794.jpg
06082010794.jpg (46.36 KиБ) Видяна 3890 пъти
filmatoplo - майстор
Стив , нали пълниш веднъж вода от сондата и после върти една и съща вода в басейна доста време , тоест само се филтрира през филтъра и се добавят таблетки химикал.Та тая вода вече ще се затопли с полиетилена който ще навиеш на покрива.Аз съм позабравил де,нали имаш филтър и помпа :? .За пълна смяна водата , срок незнам -колко ли може да издържи :? .
stiv1961 - майстор
Миналата година за два месеца я смених веднъж.Проблема е в помпата-слабичка е и сигурно няма да може да завърти водата до горе.Каква помпа да търся?
LazarGanev - "Велик майстор"
Първо пробвай, защо си сигурен? След като обезвъздушиш не ти трябва напорна помпа, защото колкото вода се качва нагоре, толкова слиза надолу по другия щранг. И най-малката помпа ще ти върши работа
stiv1961 - майстор
Помпата с филтъра са такива:

Прикачен файл

1100406115039.jpg
stiv1961 - майстор
Здравейте!Имах питане преди известно време,но темата е изчезнала за това ще ползвам тази ако pipbel няма против.Дойде време да закрепя полиетиленова тръба на покрива и започвам да се чудя как да стане това.Тръбата ще е 1 цол,около 150 метра.Прилагам скица на ,,проекта" и снимки.

Прикачен файл

030720111223.jpg

Прикачен файл

030720111219.jpg

Прикачен файл

Направи сам.JPG
Направи сам.JPG (34.65 KиБ) Видяна 3733 пъти
bulhomes2 - майстор
Аз бих сложил арматурна скара
naughty - специалист
bulhomes2 написа:
Аз бих сложил арматурна скара