Най - вълнуващия въпрос зимно време.
comunikator - специалист
Къде са тия стъкла за 6лв бре? Под 10лв единично 4мм не съм виждал, за 6лв може да намериш 2мм някъде за рамки на снимки :lol:
А и за тая дограмица няма да му трябват единични стъкла!?
Най ефтините стъклопакети ББ 24мм с 4/4мм стъкло са 24лв кв.м Тракия Глас Турция
4/5мм 32лв ; 4/4 с К стъкло 34лв. ;а от тройните 4/4/4 БББ 39лв; 4/4/4 с К стъкло 53лв.
stiv1961 - майстор
Една малка корекция,т.е.по нашия край тройните 4/4/4 БББ 41лв; 4/4/4 с К стъкло 46лв.Иначе другите цени са горе-долу същите.
gench - специалист
montoya написа:
Стъклопакета май е най - евтиното от дограмата. Обкова там товари доста. Квадратен метър стъкло на едро се намира и за 6 лв. Както казва филматопло избери си 2-3 фирми и вземи най - ниската оферта от тях и така. 50 квадрата дограма не са малко и може да се ползват не малки отстъпки

Eee де да беше толкова евтино.Стъклопакета бяло 4мм + Ка 4мм струва около 29-30лв. на м2. , а бяло4мм + бяло4мм + Ка4мм е около 40лв.
Стъклопакета е ясен за смятане 47м2 (дори по-малко защото тези квадрати са с дограмата) по средно 35лв./м2 - излиза 1600лв.
дограмата обаче как да се сметне :?
трябва май вече при фирми да се ходи

Никой не казва категорично възможно ли е това дето съм го намислил :?
filmatoplo - майстор
Още толкова че и повече,зависи от профила и обкова+консумативи по монтажа. :wink:Загатни и профила де. :?
gench - специалист
Здрасти филма :)
Нямам почти никакви притенции за профила ако ще да е Профилинк
просто да влиза 32мм стклопакет освен на северните прозорци където ще е само с две стъкла 1 бяло и 1 Ка -24мм.
По принцип съм як привърженик на алуминиевата(термо разбира се) но тя е по-скъпа за голямо мое съжаление.
Незнам обаче за монтаж коя е по-лесна Аlu или PVC?
comunikator - специалист
Монтажа си е един и същ и за пвц и за ал дограма. 5о кв дограма си е много средно по 150лв за квадрат казвам средно и съвсем грубо зависи от отваряемост,обков и мн др работи смятай 50кв по 150лв + 1500лв за стъкла + допълнителни екстри - двуосови механизми,комарници,первази,подпрозоречни дъски ... :? ихууууу късмет!!!
А колкото до монтава той си е лесен има малко тънкости при остъкляване и разпъване ,малко реглаж нивела от тук от там,някоя и друга дупка с перфоратора,винтове за директен монтаж , 100тина лв за пяна и си готов.
stiv1961 - майстор
gench написа:
Никой не казва категорично възможно ли е това дето съм го намислил :?
Как така никой?Аз нали ти казах-ако имаш път към Стара Загора обади се,ще измислим нещо.Дето си го намислил е възможно,само трябват повече обяснения,но само с писане няма да стане.
П.П.И носи някакви размери
gench - специалист
Ааа ОК стив това да се чува
При първа възможност
даи ми някакъв тел.
gench - специалист
Ето това са общо взето прозорците:

Прикачен файл

ПРОЗОРЦИ етаж2.jpg
ПРОЗОРЦИ етаж2.jpg (85.32 KиБ) Видяна 5621 пъти

Прикачен файл

ПРОЗОРЦИ етаж1.jpg
ПРОЗОРЦИ етаж1.jpg (113.23 KиБ) Видяна 5621 пъти
comunikator - специалист
Много фиксове много нещо? и плъзгане гледам има....?

Тема "Мога ли сам да си монтирам PVC/ALU дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: