• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
По закон няма нужда да питаш който и да е, когато става въпрос за слънчеви колектори. Специално сме питали в общината за това нещо и там ни казаха, че при положением, че е за слънчеви колектори не се налага да взимаш съгласие от когото и да било.

Програмата "Енергийна Ефективност" е пусната отново, като парите реално са отпуснати от първи Август. Има само две банки до колкото знам, на които са отпуснали средства. Това са Прокредит Банк и Райфайзен Банк. Ние скоро пуснахме документи за поредната слънчева инсталация и очакваме да дойдат паричките вече ;) Успех на другите
Galy - специалист
Аз съм много доволен от енергийната програма. Ще кандидатствам вече за трети път - дограма, отопление и сега - слънчеви колектори. Благодаря ви за мненията. Suncho, след като сложа колекторите ще пусна снимки и ми напомни, че имам да черпя :) Ще дадете ли съвет и за самите колектори и бойлера. Не разбирам нищо и се доверявам на мой приятел, който има фирма за отопление и ВиК и препоръча Wolf - селективен и един бойлер - Татрамат (не го бях чувал до момента)
vladilen - специалист
Galy написа:
Аз съм много доволен от енергийната програма. Ще кандидатствам вече за трети път - дограма, отопление и сега - слънчеви колектори. Благодаря ви за мненията. Suncho, след като сложа колекторите ще пусна снимки и ми напомни, че имам да черпя :) Ще дадете ли съвет и за самите колектори и бойлера. Не разбирам нищо и се доверявам на мой приятел, който има фирма за отопление и ВиК и препоръча Wolf - селективен и един бойлер - Татрамат (не го бях чувал до момента)
е как става така?
нали може да се кандидадства еднократно, а дори и да намериш втори човек не може да бъде за същия обект, макар и друго подобрение?
:rolleyes:
Galy - специалист
Кандидатстваш си без никакъв проблем. Само че по различни програми.
vladilen - специалист
Galy написа:
Кандидатстваш си без никакъв проблем. Само че по различни програми.
e явно са променили регламента
по мое време критериите бяха по строги :tonqe:
naskov - майстор
Не са се променяли. Можеш веднъж да кандидатстваш за изолация, после за дограма, отопление и т.н. Само сумите променят
Galy - специалист
В новата програма са вкарали допълнителни изисквания по някои точки. Примерно, вече изолация не може да се прави, ако не се направи общо - на целия вход.
syncho - майстор
мда сега можеш да кандидатстваш за един обект различен брой пъти, но е задължително да е за различни неща. Wolf не са ли малко скъпички? Относно за бойлера по-добре си избери някой български. За момента Елдоминвест, Теси и Сънсистем имат добри попадения. Татрамат не биха ми били първия избор.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за слънчеви колектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: