• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Тия 20глидера в хола са ~3600W... ако не е изолиран предлагам ти да си добавиш още 10-тина ребра. Ако можеш най-добре си изолирай апартамента вместо да влагаш пари в ребра и съответно по-големи сметки за отопление.
vanco2 - напреднал
bugsbunni написа:
Здравийте , в една тема прочетох за проблема на един колега , който се оплакваше от високи сметки за газ и припада от студ. Та същият проблем го имам и аз.
Явно глидерите не достигат ; хол 36 кв.м - 20 глидера ; спалня 15 кв.м - 10 глидера и тн.
Определено ще трябва да добавям глидери , но въпроса ми е дали да надграждам радиаторите или да сложа конвектори? Ще трябва ли да преправям нещо по инсталацията и дали е добра идеята да сложа конвектори.
Лично аз предпочитам да сложа повече глидери пред конвекторите. Ако има място така е най-добре. Единственото предимство на конвекторите, е че могат да изкарат по-голяма мощност при еднаква площ и ако ги ползваш за охлаждане, разбира се. Но правят по-голяма запрашаемост на въздуха и имат по-сложна поддръжка. Освен това при по-голям радиатор ще се увеличи и лъчистата съставка на отоплението и това ще даде по-добър комфорт.
filmatoplo - майстор
Не знам защо не харесваш конвекторите , единствено в заварено положение понякога не може да им се осигури добър воден дебит. :wink:
Тани - модератор
Освен казаното по-горе са шумни и имат допълнителен разход на енергия за вентилатора!С тези минуси бих си ги сложил само като допълнителен източник за водното подово и за охлаждане през лятото!
filmatoplo - майстор
Шумни :wink: защото всеки се хваща за най евтините бг конвектори :) .Има разлика между Мидея и Дайкин при климатиците нали , така е и при конвекторите :wink: .
srusev - специалист
Тангенциалната турбина на клима 2000, въобще не се чува, докато другия тип (центрофуга) е наистина шумен.
filmatoplo - майстор
Да -това е вярно , KFT е по добре от KFC . :wink:
syncho - майстор
...и от McDonalds и от Happy... :lol: :-D :lol:
filmatoplo - майстор
:-D Не е -кентъкифрайтчикън , а кфц от Силпа . :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Подмана на радиатори с вентилаторни конвектори?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: