Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В моя случай -ламината е съвсем обикновен 7-8 милиметров , тоест клиента сам си го монтира над водното подово , но за мое и негово щастие -си топли без проблем , без да е повреден ламината.
filmatoplo написа:
В моя случай -ламината е съвсем обикновен 7-8 милиметров , тоест клиента сам си го монтира над водното подово , но за мое и негово щастие -си топли без проблем , без да е повреден ламината.
благодаря, някъде из темите четох, че е хубаво ламината да е шумоизолиран, хем не чуваш водата, хем не скърца като ходиш
Чаро - Акълия
Айде да четем наред темите за подово във форума!
1 Навсякъде се продава ламинат за водно подов. Ламината е САМО за над ВОДНО подово отопление. Не е за ел. такова.
2 Да. Да.Ламинат за над водно подово отопление :-D :-D :-D
Ако си направиш скромното усилие да отидеш до магазин за ламинати и да попиташ там ще разбереш...

п.п.Форумния паркетчия не е запомнил- 29гр температура...
filmatoplo - майстор
:) Водата няма как да я чуеш , но така или иначе под самия ламинат се полага 2 -3 милиметрова изолация .
Чаро написа:
Айде да четем наред темите за подово във форума!
1 Навсякъде се продава ламинат за водно подов. Ламината е САМО за над ВОДНО подово отопление. Не е за ел. такова.
2 Да. Да.Ламинат за над водно подово отопление :-D :-D :-D
Ако си направиш скромното усилие да отидеш до магазин за ламинати и да попиташ там ще разбереш...

п.п.Форумния паркетчия не е запомнил- 29гр температура...
чета темите наред от 2м както за ВПО така и за останалите
все пак мерси и на теб
Chefo77 - майстор
Ето това е картинката за ламинат, подходящ за подово - водно.
Прикачен файл:
untitled21.jpg
untitled21.jpg (7.69 KиБ) Видяна 9485 пъти
Чаро, надявам се не е проблем, че не съм запомнил правилно градусите ... Има си хора само това да помнят :-D
Чаро - Акълия
Спокич бе!

Просто, от както n_a не е във форума никой не спихва нечетящите новофорумци.
А тва с влагата си е...друга сериозна тема.
valqk - специалист
Аз също съм с ламинат и водно отдолу. Тази зима му беше първия пуск (с импровизирано ел. котле) и нямаше проблеми (засега). Температурата на входа мисля беше около 40C.
Ламината е най-обикновен на промоция от някой от големите магазини беше.
Възможно е да има ядове за напред, но моя паркетчия (приятелче - с това изкарва хляба) ми каза, че няма да има според него.
Тани - модератор
А как ще разбереш дали има проблеми от вредни изпарения от лепилата? От диагноза Рак на белите дробове :x Тогава вече ще е АДСКИ КЪСНО!!! Не си правете експерименти със здравето - вашето и това на децата си!

А относно подовото в караулното - припомни си каква беше изолацията и какви бяха дограмите . А след това си помисли каква трябва да е била температурата на пода за да компенсира всички тези загуби! Изсушаването на въздуха се получава от високата температура на топлоизточника , а доколкото си спомням за последно водното подово се води нискотемпературен източник на топлина!
valqk - специалист
Няма лепила, може би трябваше да отбележа (освен тези в самия паркет). Ламината е 'клик' и не се лепеше. Иначе си прав, относно това, но свърши вече. Ако вземам пак ламинат за подово ще знам да гледам за знака.
(благодаря за инфото относно това).
Тани написа:
А как ще разбереш дали има проблеми от вредни изпарения от лепилата? От диагноза Рак на белите дробове :x Тогава вече ще е АДСКИ КЪСНО!!! Не си правете експерименти със здравето - вашето и това на децата си!

А относно подовото в караулното - припомни си каква беше изолацията и какви бяха дограмите . А след това си помисли каква трябва да е била температурата на пода за да компенсира всички тези загуби! Изсушаването на въздуха се получава от високата температура на топлоизточника , а доколкото си спомням за последно водното подово се води нискотемпературен източник на топлина!

Тема "Подова настилка за водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: