Най - вълнуващия въпрос зимно време.
romanpm - майстор
Бих ти препоръчал на Силпа ето тук http://www.silpabg.com/bg/fan-coils/klimafan , имам такъв ~9квт стенен с дистанционно и три скорости става и за охлаждане доволен съм цената му бе ~500лв помещението ~35кв.м. + радиатор :)
AntonBM - специалист
Модела на Aermec за висок таванен монтаж, става и за нисък стенен. По-скъп е от този за стенния, защото ваничката му е с по-сложна форма, но тя е и от долу. Така, че излишно сте го наплашили човека. Отговорът е – СТАВА. Относно обезвъздушаването му, той си има вграден ръчен обезвъздушител в горната част на серпентината. Дай една поща на лични и ще ти пратя подробен каталог на PDF. Има си инструкции за монтаж. Нищо сложно. Само, че се набутваш с поне 25%. Обикновените за стенен монтаж са по-евтини.
П.П. конвекторите не се подбират по кубатура, а по потребна и подадена мощност при различни температури на топлоносителя. В PDF-а ги има всички необходими за теб данни.
filmatoplo - майстор
FCA -модела май няма да стане за монтаж на стена долу. :? поне не съм виждал такова нещо.
AntonBM - специалист
Грешката е моя. Изобщо не отворих линка за да видя, че става въпрос за касетъчен конвектор. Той не може да се монтира на стена. И е стршно скъп!
Моделите които стават за таван и под са FCХ с разширение U (за универаслен мотнаж). Без U със сигнатура A или P са по евтини, но не могат да се мнотират всякак.
Съвета ми е не го хаби тоя конвектор! Продай го и си купи 3 за парите му.
bullet83 - помощник
Значи единодушно се приема че не става за стенен монтаж. :)
Ще умувам още малко на кой таван да го закача,ама май работата
отива към продажба.
filmatoplo - майстор
Освен това касетата се монтира винаги или почти в центъра на помещението , докато другите конвектори са закачени до стената . :)
bullet83 - помощник
Захапал съм му ръководството на английски немски все ще ми са изясни малко.
Никъде не става въпрос за друг освен таванен монтаж че и изисквания за височина има.
Май си набих колче с тва чудо :-D като си правя смеката без кръчмаря.
denuchi - специалист
Няма и от къде да стане. Хората за таван са го направили. На таван допълнителен отива работата. Неможешли да ги върнеш или да ги замениш с нещо друго.
bullet83 - помощник
Връщане и подмня не са варианти понеже го взех от човек,искам не искам мой си е :-D
Гледам в упътването дават че може да се командва с дистанционно и стационарно управление,
аз нямам нито едното като аксесоар ли се продават?
denuchi - специалист
Няма начин да несе продават. В краен случай може и с някой обикновен стаен термостат. Да подържа 3 скорости, вкл., изкл., лято зима и си готов.

Тема "Вентилаторен конвектор Aermec" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: