Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ribnikolaevi - майстор
Рувекс нямали нужните ми радиатори Global Vox и Mix ??? :shock:
Някой чувал ли е за тези http://www.pumpstrade.com/aluminievi/ragall/ragall.htm и с какво име се ползват?
Балгодаря предварително ако някой се престраши да ми отговори :lol:
ribnikolaevi - майстор
filmatoplo написа:
Сега монтирам марка- Калдо ,пише на тях- маде ин Итали. :)
Какво ти е мнението за тия Kaldo?
filmatoplo - майстор
Моето мнение , че са мн добри -лесно се свързват (предвид разглобяване и сглобяване ), самата изработка е добра , боята не се лющи ,при загряване добре топлоотдават .
ribnikolaevi - майстор
Благодаря, филматопло. Успех!
И още нещо да питам. За радиатора под френския прозорец съм се насочил към LEGO 350 на Ерато (между прозореца и пода е 470 mm, LEGO-то е 382). Имаш ли впечатления от тях?
filmatoplo - майстор
Той по скоро ще служи за топлозавеса , понеже голяма част от мощността му ще отива да се бори със студения прозорец , ако му остане излишна мощност ще я предаде и на стаята.
ribnikolaevi - майстор
Е, това май е съдбата на всички радиатори под прозорци. Все пак моя прозорец е с троен стъклопакет, на 40 мм, дано остане част от топлината и в стаята :-D .
Сега съм без отоплителни тела и зимата като бачкам в апартамента съм по къси ръкави, освен в най-големите студове (имам и вътрешна топлоизолация 5 см вата, картон на тавана, ще правя и външна другото лято). Преди да го сваля, панелния радиатор си беше точно там, вероятно е топлел. То май друг избор нямам ...
Все пак ако трябва ще сложа още ребра, нали целта е да е топло на дечурлигата :-D
ribnikolaevi - майстор
И още нещо да питам. Има ли някакъв по-добър начин за монтаж от този с куките при гипсокартонена предстенна обшивка, че нещо ми се виждат проблемни (има две деца, които си кянат гостенчета ... )
filmatoplo - майстор
Когато стената е гипсокартон -аз слагам подови стойки , при теб ако става :? .
ribnikolaevi - майстор
Това с подовите и на мене ми се струва стабилно (конструктор съм все пак), но жената нещо им се мръщи, щели да пречат на някаква прахосмукачка робот.
Ако трябва ще прекарам шпилките през целия панел и отвън и отвътре ще ги стегна с гайки. Отвън ще правя изолация тъй или иначе, отвътре ще сложа някаква алуминиева бяло боядисана шайба да скрия получилата се грозна дупка в гипсокартона ...
Само че тук възникват поне 3 проблема:
1. Мястото на шпилките да не е при профил на картона, че тогава не мога да стегна (ако пробия широка дупка в профила пак ще стегна);
2. Къде в София има толкова дълги шпилки (21 см панел + 7 см обшивка, че някъде и повече, + това което ще стърчи навътре в стаята + отвън за навиването на гайката поне 2 см = над 30 само тялото на шпилката, без куките);
3. дали има такива декоративни алуминиеви капачки, че хич нямам време да търся и да проверявам.
Филматопло, благодаря за включванията, че иначе ще си говоря съвсем сам, а тогава става доста забавно, особено като си разкажа виц, който не съм знаел до момента :-D
montoya - майстор
Монтирал съм алуминиеви радиатори директно върху гипсокартон с такива конзоли
Изображение
с дюбели охлюв
Изображение
или такива
Изображение
Според мен става здраво, дори и за малки деца, особено пък ако ти се падне някоя дупка и пред конструкцията на картона да мине винта.

Тема "Радиатори и монажа им. Особености" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: