Лазаре, ако правилно разбирам принципа на работа на топлообменника значи схемата, която давам би трябвало да е близка до истината. Не разбирам само защо трябва да има синхрон между помпата на газовия котел и този на дърва. Ако аз разбирам правилно нещата помпата на котела с дърва трябва да работи непрекъснато, защото ако спре водата в серпентината ще се прегрее. Според мен би било добре и тази на котела да не спира за да има непрестанен обмен.
Не ми е съвсем ясно също :
1- системата с котела на дърва затворена или отворена да бъде
2- разширителя на системата с газовия котел(дето се вижда на една от снимките) ползва ли се от нея в момента, защото ако не се ползва и мога да направя и котела на дърва да работи със затворена система ще го ползвам него-да не купувам друг( пак икономии ).
3-колко често ще сработва горелката на газовия котел и какво да направа за да работи най-малко
4-колко голям топлообменник ще е достатъчен за да има файда от цялата работя, защото тези които видях са от 200 до 1500 лева приблизително.
За сега за това се сещам, ако се сетя за друго ще пиша пак.
Не ми е съвсем ясно също :
1- системата с котела на дърва затворена или отворена да бъде
2- разширителя на системата с газовия котел(дето се вижда на една от снимките) ползва ли се от нея в момента, защото ако не се ползва и мога да направя и котела на дърва да работи със затворена система ще го ползвам него-да не купувам друг( пак икономии ).
3-колко често ще сработва горелката на газовия котел и какво да направа за да работи най-малко
4-колко голям топлообменник ще е достатъчен за да има файда от цялата работя, защото тези които видях са от 200 до 1500 лева приблизително.
За сега за това се сещам, ако се сетя за друго ще пиша пак.
Прикачен файл
схема_с_топлообменник.JPG (63.46 KиБ) Видяна 6128 пъти