• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
STO-YAN - специалист
Браво! И как само си я кръстил! Бавно, спокойно и методично напредваш, става много хубаво!
За разхода: някой от форума беше написал, че най-добре е поне един сезон да поработи ТП и тогава да се прави
"разбор на мача"! Пожелавам от сърце, с пуска на ТП повечето неприятности до сега, да останат в миналото!
Със здраве да си я ползваш! =D>
kuuuuuul - майстор
Честито Galy =D> ,а онзи мошеник все ще го откриеме :axe: Разхода не е лош около 1кв/ч в пъти по добре от котел на пелети.Наслагай термометри за да можеш да оптимизираш настройките. :partyman:
Galy - специалист
denuchi, много уместни въпроси! Благодаря и на двама ви за хубавите думи!
По план трябваше да има още два консуматора да, но с времето реших друго. Всъщност единия консуматор след конвекторите е лирата в банята и навитото подово на изхода на лирата, а другия трябваше да бъде бойлера, но реших, че няма да е така. сложих си слънчев панел и дефакто последната тръба е излишна. Не съм се сетил да я изключа въобще :)

Тестовете, които правя са от сега. Помпата няма все още много история. Минималните температури навън са може би около нулата. Но резултатите за мен са супер задоволителни. Дори и разхода да се удвои /в което се съмнявам/ при минус 10, то една консумация от около 2 киловата ще ми е мн. добре, ако топля целия апартамент. Като запалих климатика за пръв път, в стаите беше 11 градуса. В началото доста се изпържи. Ампер клещите показаха почти 3 киловата за около 30 мин. По-късно ги махнах, защото рискувах да спя до тях :) и незнам какво се е случвало, но показанията на електромера са само за помпата, понеже друго няма. Модела е DAEKIN FTX71GV. Ще пусна още малко снимки, които направих днес...
Galy - специалист
kuuuuuuul, приятно ми е :)
Имам термометри навсякъде братле. Само че незнам какво да оптимизирам. Тя просто си тръгна за сега и не барам нищо. Единственото с което си играя е да разбера как на дистанционното да пише по-малко градуси, а на управленията на конвекторите по стените повече :) Към момента на дистанционното на климатика е зададена 20 градуса температура. Фреона, който влиза в топлообменника е с температура 52-54 градуса. На изхода на топлообменника водата е 33-37 градуса. Момент...ще пусна снимки
Galy - специалист
Относно "онзи мошеник" ... аз не го и търся. Въздържам се да пиша, че където и да спомена за него, темата отива в коша :lol: Иначе не се и съмнявам, че ще съм лице в лице с него. Информация много. Но за сега...нека оставим органите да работят ;)
Galy - специалист
Още малко снимки...

Прикачен файл

temp freon.jpg
Фреон
temp freon.jpg (94.59 KиБ) Видяна 7516 пъти

Прикачен файл

na izhoda ot toploobmenika.jpg
На тръбата на водата...
na izhoda ot toploobmenika.jpg (92.05 KиБ) Видяна 7516 пъти

Прикачен файл

temp konvektor.jpg
Температура на питата на конвектора
temp konvektor.jpg (82.85 KиБ) Видяна 7516 пъти
Galy - специалист
Ама заглавието на темата ви харесва а? :roll:
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, кефи заглавието! Браво Галине, мъжко момче си!
denuchi - специалист
Сега остава да е накичиш и с малко термометри. В режим охлаждане правил ли си някакви експерименти. Замервал ли си на какво налягане работи.
Galy - специалист
Не. Не съм. Ама и нищо не разбирам :wink: Ако споделите нещо..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: