Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Pol™ - напреднал
С квото имам с тва сравнявам.
firediesel - специалист
+1 за конвектора (в апартамент).
А вентилаторната печка наистина е прахосник на енергия.
fbr - майстор
firediesel написа:
А вентилаторната печка наистина е прахосник на енергия.

И къде отива енергията която я прахосва вентилаторната печка. Все пак в нещо трябва да се превръща, според закона за запазване на енергията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, да речем, че някаква част харчи вентилатора, но това не са кой знае какви загуби. Аз имах предвид, че духа и бръмчи, а няма никакво излъчване и по този начин не може да се сравнява с комфорта на конвектора, но комфорта на стария добре познат евтин маслен радиатор не отстъпва по нищо на скъпите прехвалени маркови конвектори
fbr - майстор
За духането и бръмченето съм съгласен, но да се отрича напълно, не съм съгласен. Все пак и духалката си има ниша на приложение.
Чаро - Акълия
Климатика и конвектора (ветилаторен, воден конвектор) са си обикновени духалки. Само източника на топлина е различен. Духалките и конвекторите (тип адакс) са си нагреватели с разлика -обдухването :-D
Какво за духалките и конвекторите?
Тоя българин много наивен, ей!
Цялата разлика е във възприятията, в сметките за ток разлика няма. Ако имаше, света щеше да се върти на обратно. Просто 1=1.
Пол, пробвай с духалки и сподели пак замерванията...
Christo - майстор
+++ за Лазар Ганев
Спорим сега дали е верен закон от физиката на 170 години. На вилата имам стар Смядовски радиатор на не знам колко си години. Работи желязно! И що да си купя Адакс, който имал не знам каква си електроника, която НЕ МОЖЕ да елиминира физически закон! Колко са мижавите икономии от "прецизното" контролиране на температурата като пари?
И кога ще се избие високата цена на лъскавото нещо? Ами ако рече да думне на деветнадесетия месец от покупката? Мине не мине време и пак въпрос има ли перпетуум мобиле. Ами няма.
fbr - майстор
Има едни хора, наричат ги рекламни агенти. Та, възлага му, производителя или търговеца на някаква стока, че трябва да измисли нещо, за да се продава тази стока. И той какво. Ако каже че гори ток колкото стария Ви радиатор, нали ще го уволнят веднага. И измисля какви ли не глупости, за да баламоса неразбиращия потребител, а те болшинството са такива. И догодина, като разбере, че и това е като онова, се насочва към следващия супер, мега, продукт. А продавачите на сладки приказки се подсмихват....и просперират.
vaseto89 - специалист
Здравейте приятели :)
Честита нова година първо!

В крайна сметка много четох и останах с впечетление, че най-интелигентното решение е да се сложи една термопомпа със медна серпетина в градината и да ми се решат проблемите за години напред. Ем ще имам топла вода в бойлера, ем културно отопление и нормална сума, която е нужна за отоплителния период. Единствения недостатък е първоначалната инвестиция, но по-добре да се нагърбя с такава инвестиция, отколкото след 2-3 години да ги сменям тия конвектори с нещо "по-икономично".

Благодаря на всички отзовали се по темата!
VLADO66 - майстор
С медни тръби ли е най-евтиното решение :?

Тема "Отопление на етаж от къща с панелни конвектори ADAX-мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: