• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
При положение, че е по -мощна от бойлер и е с обикновен щепсел, няма начин да не прави поразии с ел. конекторите. Особено, ако не са перфектни.
Brave - специалист
Не знам колко вата е печката, ама съм удивен от сметката... 100 лв за ток през зимата за дом в който се готви на ток, топли се БГВ на ток, че и отоплението е на ток и то на прости електирически нагреватели... Съвсем сериозно погледнах от коя година е темата, защото на мен ел. сметка от 100 лв през 2011 при описаното положение ми се вижда като мечта... Не знам как ги правите тези неща, ама искам и аз. През 2005 изкарахме с жената една зима на ток с един малък маслен радиатор (2000W) и един обикновен климатик(не инвертор - около 1200W), мръзнехме зверски, готвехме само на газ от бутилка и сметка под 400 лв не сме имали. Сега, сигурно щеше да е поне 500 лв при същата консумация.
sir_kolew - специалист
Brave написа:
Не знам колко вата е печката, ама съм удивен от сметката... 100 лв за ток през зимата за дом в който се готви на ток, топли се БГВ на ток, че и отоплението е на ток и то на прости електирически нагреватели... Съвсем сериозно погледнах от коя година е темата, защото на мен ел. сметка от 100 лв през 2011 при описаното положение ми се вижда като мечта... Не знам как ги правите тези неща, ама искам и аз. През 2005 изкарахме с жената една зима на ток с един малък маслен радиатор (2000W) и един обикновен климатик(не инвертор - около 1200W), мръзнехме зверски, готвехме само на газ от бутилка и сметка под 400 лв не сме имали. Сега, сигурно щеше да е поне 500 лв при същата консумация.

Хаха незнам приятелю но при мен е така печката наистина доста често работеше но няма такава консумация Жив ме изяде това 100 лева , но нормално при тези киловати няма как иначе с някоя духалка или на реотани едва ли щеше да топли така като тази ...... Просто ми беше интерестно защото на моята е изтрит надписа , И все пак Пожелавам на всички Здраве и щастие през новата година весело посрещане и не на последно място тлъста пачка в джоба 1
професионал - специалист
Brave +1 Аз се грея с камина и радиатори,в етажа ми е над 20гр. постоянно и плащам 60-70-80лв ток.
  • 1
  • 2

Тема "Колко харчи печка тип Диана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: