• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chefo77 - майстор
infomar написа:
Chefo77 написа:
...........каквото има на пазара, ако някой ти каже търси 18-ка Санио на 5 години и се скапе на втората седмица? :)
Няма значение каква е марката и годините ?????!!!!!????? #-o #-o #-o
Ами нали затова са рециклирани и имат гаранция - проверени са и могат да гарантират, че ще работи (уж) за периода, за който гарантират. А дали ще е National (Panasonic), Beaver (Mitsubishi), Toshiba, Sharp, Sanyo... Параметрите са въпрос на конкретен модел, а мисля че няма кой да ти каже "Търси точно това и това".
Да не говорим, че преди време (2004) като изпратих запитване до официалния вносител на Mitsubishi за повече информация за Beaver-а на нашите, ми отговориха с еквивалент на поглед към голям камък. Оттогава много вода е изтекла, надявам се, че има огромна разлика в информираността.
velsi - Почетен майстор
И моите два климатика са такива. Дайкин и Мицубиши. Дайкина е дърт - 96-та година, но е железен. Миналата зима гръмна един голям кондензатор във външното тяло. Смениха го. Ремонта струваше 90 лева. Тази година му смених тръбен датчик срещу 25 лева. Желязна машина е. Монтиран преди 4 години мисля. може и 5 да са. Мицубишито е мисля 2001-ва. Не е правило още проблеми. Аз съм твърдо "за" и пак бих си купил.
Mc Queen - специалист
infomar написа:
Цена около 700 лв +/-100.
Ами за този бюджет "японец" нов няма да намериш.
Остава ти Втора ръка.( ако си се насочил към "японци")
infomar написа:
- колко старо все пак на години
Ами колкото може по-ново. В никакъв случай по- старо от 10г. ( дали и те не са много :? )
При много старите икономичноста доста куца.
infomar написа:
- какви конкретно марки
Без значение.Тука избора не е по марка, А ПО ПАРАМЕТРИ !!!
Марката няма да те топли.
Като се спеш на някой модел не бързай да го плащаш.
Снимай го, или му запиши номерата и се информирай за даденият модел и от други източници.( естествено продавача гледа да си пробута стоката, а и неговата е НАААЙ- _убава :-D )
А, забравих.
Трябва да е окомплектован с оригинално дистанционо.
Колегата ти е дал линк по нагоре.
Климатик НЕ се купува всеки ден.
Късмет.

И Весело посрещане на Нова Година!!! :sauf: :prost: :saufen:
infomar
Благодаря на колегата "Mc Queen" за отделеното време за подробният отговор. Нещата започнаха да се изясняват лека полека.
- годините 3-5-7 ;
- външният вид да е добър без видими следи на повреди ;
- марката на производителя без значение. (National (Panasonic), Beaver (Mitsubishi), Toshiba, Sharp, Sanyo...)Предполагам, че това се дължи на добрите части и технологий които ползват всички
предполагам, все пак, че ако продавачът разреши, ще може да се погледне от вътре състоянието на външното тяло за видими подменяния на части,течове и др.
- за дистанционното е ясно. На по-старите (5-10 г.) модели не са ли съвместими със същата марка по-нови? За надписите е разбираемо.

Не намерих никъде отговор на следните въпроси:
За колко години се амортизират компресорите на климатиците? Има ли някакви части които след определен период вече са на предела си? То е нормално след определен период 5-10 г. да започнат да се обаждат нещата, но да не са направени така, че всичко да е на предела си? Защото ако средният живот на компресора е около 10 г. +/- 5 ........
marian1 - майстор
Колега да те поправя малко, има значение производителя, дотам, че понякога някой от моделите са го изпортили, за това - харесваш си модел, питаш в другия форум - ама правилно - даваш модел на климатика и почваш да обясняваш помещението за него - и после си хепи! Ами за продължителността на живота, какво да ти кажа - мойте са на 10, и 11 г - за сега бачкат на 6 - като само на единият съм сменил едно лагерче - ( беше се разшумяло ) компресора на хладилника ти, колко му е живота? А на автомобила ти, който също може би си взел 2 ръка, колко му е живота - можеш ли да кажеш? Всичко е божа работа....
preslav - майстор
marian1 написа:
А на автомобила ти, който също може би си взел 2 ръка, колко му е живота - можеш ли да кажеш? Всичко е божа работа....
Към автора на темата - искам да добавя само още един въпрос, защо ли някой се е отказал от климатика си, колата си...жена си и то след 3-5-7 години вярна служба?
Към всички останали - не ви ли омръзна да живеем живот втора употреба?
Иначе "за всяко идиотско деяние си има философско оправдание" - в кавички е защото не съм го измислил аз!
infomar
preslav написа:
.........Към автора на темата - искам да добавя само още един въпрос, защо ли някой се е отказал от климатика си, колата си...жена си и то след 3-5-7 години вярна служба?
Иначе "за всяко идиотско деяние си има философско оправдание" - в кавички е защото не съм го измислил аз!
Ако бях депутат, народен представител, съдия, прокурор, проверяващ от НАП или още една дузина подобни професии, нямаше да поставям горният въпрос. За съжаление (казвам го с тъга) живял честно цял живот в тази "шибана страна" както се изрази един, не мога да си позволя да закупя за три стаи, три съвременни климатика с цена да не ти казвам колко месечни заплати. Имай в предвид, че селата и градовете извън СОФИЯ не са столица а така наричаната от софиянци - ПРОВИНЦИЯ с всичките водещи след себе си негативи. Затова след като няма как да открадна от ближните си и това да остане не ненаказано, както става за гореизброените се стремя да се оправям с това което имам. Затова ще купувам кола на втора ръка, климатик на втора ръка, жилище на втора ръка, понякога и дрехи на втора ръка, и ще живея с тежко чувство в себе си на малоценност, че не съм се родил банкер, за да мога да присвоя колкото мога да побера в куфарите и после останал ненаказан да се надсмивам на плебеите наоколо, които купуват неща на втора ръка.
Писна ми от такива като теб, които задават подобни въпроси.
saraneron - специалист
За жалост, повечето от хората, които влизат в този форум сме на това положение.Много точно си го казал!
preslav - майстор
infomar написа:
preslav написа:
Писна ми от такива като теб, които задават подобни въпроси.
Сигурно не си забелязал, че съм задал въпроса и на себе си?
От самото начало обаче подозирах, че нещо е неточно в заглавието на темата - ти си направил вече своя избор да се обзаведеш с нещо, от което другите са се отказали и сега търсиш подкрепа от съмишленици.
Аз като нямах пари за нов инверторен климатик реших да си купя най-евтиния обикновен, след една година си купих още един от същата марка, от същото място, със същите параметри. А сега идва ред и на голямата изненада - ти говориш за някакви пари около 700 лв. (не знам дали са с монтажа), моите са по 550 лв. (с монтажа) - май въпроса не е в парите или пак сбърках, че не съм на твоето мнение?
l_bonev - специалист
Тука ве4е ме уби.Какъв е тоя за 550 с монтажа и дали работи при -10 градуса? Да не говорим за разхода на ел. енергия. :supz:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: