Виждал съм помпи които трябва да се обезвъздушават, само поради некадърен монтаж - те са монтирани така, че точно в тях да се събира въздуха. Обикновено се мисли за това къде ще се събере въздуха и там се слага или овтоматичен обезвъздушител или кран за ръчно вадене на въздуха. Възможно е и при теб монтажа да е недомислен... Тогава тя ще шуми, но този шум не е точно бръмчене, както пишеш. Повече прилича на шума от чешма.
AntonBM написа:Виждал съм помпи които трябва да се обезвъздушават, само поради некадърен монтаж - те са монтирани така, че точно в тях да се събира въздуха. Обикновено се мисли за това къде ще се събере въздуха и там се слага или овтоматичен обезвъздушител или кран за ръчно вадене на въздуха. Възможно е и при теб монтажа да е недомислен... Тогава тя ще шуми, но този шум не е точно бръмчене, както пишеш. Повече прилича на шума от чешма.
lux_e_on написа:И за Вило и за Грундфос и за Мяубау-китайска каквато и да е трябва да обезвъздушиш,макар от Вило да разправяха веднъж,че имат самообезвъздушаващи помпи.Съгласен съм и с двамата!