• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AntonBM - специалист
Виждал съм помпи които трябва да се обезвъздушават, само поради некадърен монтаж - те са монтирани така, че точно в тях да се събира въздуха. Обикновено се мисли за това къде ще се събере въздуха и там се слага или овтоматичен обезвъздушител или кран за ръчно вадене на въздуха. Възможно е и при теб монтажа да е недомислен... Тогава тя ще шуми, но този шум не е точно бръмчене, както пишеш. Повече прилича на шума от чешма.
syncho - майстор
AntonBM написа:
Виждал съм помпи които трябва да се обезвъздушават, само поради некадърен монтаж - те са монтирани така, че точно в тях да се събира въздуха. Обикновено се мисли за това къде ще се събере въздуха и там се слага или овтоматичен обезвъздушител или кран за ръчно вадене на въздуха. Възможно е и при теб монтажа да е недомислен... Тогава тя ще шуми, но този шум не е точно бръмчене, както пишеш. Повече прилича на шума от чешма.
lux_e_on написа:
И за Вило и за Грундфос и за Мяубау-китайска каквато и да е трябва да обезвъздушиш,макар от Вило да разправяха веднъж,че имат самообезвъздушаващи помпи.
Съгласен съм и с двамата! :) Но не напълно. Не всички помпи имат нужда от обезвъздушаване, но има и такива, които си искат. Принципно не би трябвало да се налага, но е факт, че понякога има нужда.
Transporterr - специалист
аз пък ще пална една свещ да не ти монтирана помпата "наобратно" и ротора да не се охлажда/смазва добре заради съжрал се въздух от където и "рученето" [-o<
  • 1
  • 2

Тема "Обезвъздушаване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: