Най - вълнуващия въпрос зимно време.
suicidal - помощник
plamen_69 - напреднал
и моя haier 12-ка беше замръзнал малко преди нова година и не топлеше - дигнах ми температурата на 30 градуса, ефект никакъв, реших да го размразя и го пуснах да охлажда 30-40 мин и допълнително с пистолет с горещ въздух му помагах, след като се размрази напълно почна да работи перфектно, сега не ги изключвам и го държа на 24-26 градуса, като ме няма вкъщи на 22, може и да греша но според мен ако го дигна пак на 30 градуса ще замъзне, как мислите?
EDI - майстор
ХАЙЕР по принцип не се славят с перфектни машини, особено по електрическата част, носе ядват.Иначе си прав - риска от замръзване се увеличана мнокогратно.Тогава компресора работи на пълна мощност, особено в този студ, топлообмена става прекалено интензивен, дефростите се увеличеват, конденза се увеличава също и замръзва по ламелите.После дефроста не може да го свали и така се натрупва.Дръж си го така, без големи изменения в температурата, както правиш в момента и риска от замръзнал конденз намалява.
cakev79 - специалист
От както го размразих и махнах дренажната тръба не е замръзвал.Вярно е,че беше и топло времето,а сега пък е малка влажноста.Дано да няма повече проблеми.Ако не беше на квартира там познатата,щях да надупча и долната ламарина за по добро оттичане.
EDI - майстор
Е, те тези пишки не се слагат при нашия климат.Ако я има сложена, гаранция е за замръзването на тавата.
cakev79 - специалист
пак замръзна боклука
cakev79 - специалист
Вчера ми дойде идеята да пробвам да го размразя със сол.Дали ще има някакви странични ефекти.
bigdragon - майстор
cakev79 написа:
Вчера ми дойде идеята да пробвам да го размразя със сол.Дали ще има някакви странични ефекти.
Да, всички алуминиеви части отиват по дяволите...
Алуминият е много активен метал и от корозия го пази окисният слой по повърхността. В солен разтвор на натриев хлорид този окисен слой се разтваря и алуминиевият детайл буквално изчезва с времето.
lux_e_on - специалист
Размразител за автопрозорци-на спиртна основа е!
cakev79 - специалист
bigdragon написа:
cakev79 написа:
Да, всички алуминиеви части отиват по дяволите...
Алуминият е много активен метал и от корозия го пази окисният слой по повърхността. В солен разтвор на натриев хлорид този окисен слой се разтваря и алуминиевият детайл буквално изчезва с времето.
Кои части са алуминиеви да не соля и тях?

Тема "външното тяло замръзва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: