Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lux_e_on - специалист
Направо няма разлика в цената:10глидера H600 по 180W (макар да не са реални) по 18 лв на глидер=1800W=180лв.Панелен радиатор 600x800=2200W(реално около 1800)=94,80лв.Как ли не съм забелязал,че няма разлика.Не искам да се заяждам ама хайде стига с глупостите.Като иска човека алуминиеви нека си купи ,но нека не пишем фантазии.
plamen_69 - напреднал
lux_e_on написа:
Направо няма разлика в цената:10глидера H600 по 180W (макар да не са реални) по 18 лв на глидер=1800W=180лв.Панелен радиатор 600x800=2200W(реално около 1800)=94,80лв.Как ли не съм забелязал,че няма разлика.Не искам да се заяждам ама хайде стига с глупостите.Като иска човека алуминиеви нека си купи ,но нека не пишем фантазии.

=D> интересно ми е как можеш да са помислиш че алуминиев и панелен радиатор с еднаква големина - панелния може да има по голямо топлоотдаване :? ако беше така масово щяха да правят радиаторите на колите и радиаторите за охлаждане на процесорите в компютрите ламаринени (панелни) не се излагай

да видим фактите:

ПАНЕЛНИ

Изображение

Изображение

АЛУМИНИЕВИ

Изображение
Последна промяна от plamen_69 на пет яну 27, 2012 2:14 pm, променено общо 1 път.
lux_e_on - специалист
Не ми се спори,но....широчината на алуминиевия 8см,а на панелния 11см.Освен това ставаше въпрос за цената.Дори и 600x1000 да сложиш-2000W да го броим цифрата е 132лв.
plamen_69 - напреднал
lux_e_on написа:
Не ми се спори,но....широчината на алуминиевия 8см,а на панелния 11см.Освен това ставаше въпрос за цената.Дори и 600x1000 да сложиш-2000W да го броим цифрата е 132лв.
Ширината на повечето алуминиеви е 9.5см. - ако си гледал турски панелни и алуминиеви може
найстина няма за какво да спорим, а за цената като се замислиш все ми се струва че е по изгодно да дадеш 40 и няколко лева повече за нещо което си струва, да не говорим за почисване и поддръжка на добър външен вид - алуминиеви vs панелни - разлика от земята до небето, ако си фен на панелните ОК, остани си със здраве
lux_e_on - специалист
Пич,не съм им фен,просто са по-малко кинти.Не са по-добри от алуминиевите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не разбирам за какво спорите - панелните са двойно по-евтини, по-мощни са и по-здрави :)
единият ми е панелен 1.6м, но доста бавно отопля стаята, за това се замислих за алуминиев...

Май, май най-добро решение си идва конвектора, с крайно високата цена..
lux_e_on - специалист
Ако слагаш конвектор,му сложи и филтър,за да му го чистиш от време на време.За радиатора-от 1,4м дължина нагоре връзването на кръст е задължително.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако няма добра циркулация и пет конвектора да сложиш - все тая
Да, разбира се, че са на кръст. Пет няма да са, но максимум 2, биха свършили чудесна работа

Тема "Съвет за радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: