Най - вълнуващия въпрос зимно време.
urgan - помощник
А какво трябва да направя да го сменя или? Ако се сменя продава ли се като резервна част?
LazarGanev - "Велик майстор"
Според проблемът може да е заради слабия пламък - да не може да загрява достатъчно защитата. Първо си оправи пламъка и после ще му мислиш
urgan - помощник
В този ред на мисли може от кофти газ го прави тоя чалъм. Да няма хубав пламък и да не нагрява въпросната защита.
kuger - майстор
На първо четене провери дали няма смачкване на тръбичката /тръбичка с още някакъв плътен метал вътре/ .
Провери и връзките към крана и към "фитила", който е до горелката. Проблема също може и да е в клеясала блокировка на крана /това, което задържа крана включен при загрят датчик/.
за загаснал пламък не се нагрява достатъчно или самата защита е сдала. Виж дали пламъка е добър,при натиснат бутон
urgan - помощник
Пламъка не е по различен от преди, поне не виждам разлика. Ще проверя нещата които казвате, благодаря за мненията.
Andri01 - майстор
пет юни 19, 2020 6:48 pmAndri01 написа:
Датчика на термозащитата/ за загаснал пламък не се нагрява достатъчно или самата защита е сдала. Виж дали пламъка е добър,при натиснат бутон.
melanikoko:" за загаснал пламък не се нагрява достатъчно или самата защита е сдала. Виж дали пламъка е добър,при натиснат бутон "
Като цитираш, пиши от кого е !!! :lol: :lol: :lol:
пон юни 22, 2020 9:38 amAndri01 написа:
пет юни 19, 2020 6:48 pmAndri01 написа:
Датчика на термозащитата/ за загаснал пламък не се нагрява достатъчно или самата защита е сдала. Виж дали пламъка е добър,при натиснат бутон.
melanikoko:" за загаснал пламък не се нагрява достатъчно или самата защита е сдала. Виж дали пламъка е добър,при натиснат бутон "
Като цитираш, пиши от кого е !!! :lol: :lol: :lol:
Хахаааааа, даже не са е усетил, че плагиатства от същия форум и от същата тема, сякаш.
Длъжен е да сложи кавички и посочи с линк.
Да са линчува!
kuger - майстор
Стига с тоя пламък! Имах Терма на газ/ток. Едната горелка отказа, при натиснат бутон гори, та се пука, пускам ръкохватката и спира. Е, преди седмица и взех душата, сега е на тротоара и си чака братята.
Крановете си стоят, но без датчиците, срязох ги.
Имам и нови кранове от не знам кой модел с тръбичките на защитата. Но съм ги скрил от себе си :shock:
И двата вида не са ми нужни, въпроса е новите къде са. На старите мога да направя снимки.
Харизвам и старите и новите /стига да излязат наяве/, за Бог да прости.
Radoslaw - специалист
пон юни 22, 2020 2:37 pmkuger написа:
Стига с тоя пламък! Имах Терма на газ/ток. Едната горелка отказа, при натиснат бутон гори, та се пука, пускам ръкохватката и спира. Е, преди седмица и взех душата, сега е на тротоара и си чака братята.
Крановете си стоят, но без датчиците, срязох ги.
Имам и нови кранове от не знам кой модел с тръбичките на защитата. Но съм ги скрил от себе си :shock:
И двата вида не са ми нужни, въпроса е новите къде са. На старите мога да направя снимки.
Харизвам и старите и новите /стига да излязат наяве/, за Бог да прости.
Честно казано потресен съм.Да срязваш защита и то на газ,си е чисто безумие.Граничещо с безотговорност.
Преди много години,се опитах да запаля фурната на една газова печка.Не знам дали знаеш,но има и фурни,които също са на газ.
Естествено ,тогава ,нямаше никакви защити,както е сега.Палеше се с вестник.и тъй,като никога не бях го правил,резълтат беше ,
че се полущи почти взрив и освен опърлен ,вълнате ме залепи ,на 3 метра на стената.
проблема ти ,почти на 100% съм сигурен,че ти е клапанчето,което се контролира от термодвойката.То е ,като малко патронче
И именно то,при спиране на пламъка,затваря притока на газ.
Не го приемай,лично,не се занимавай с глупости.Викни техник,или си занеси печката на сервиз.
С тия неща майтап не бива.Знам ,че българина е с дебела глава и слуша само себе си,но помисли малко все пак ,преди да вземеш решение.

Тема "Проблем с газова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: