• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
За мощността не съм сигурен дали някой може да я каже - за нея по-скоро трябва съдиш по аналогия, по метода на сравнението или по метода проба-грешка. Ще можеш да ги ползваш , а пък дали ще са достатъчни - времето ще покаже. Важното е да съблюдаваш диаметри и наклони. Щом знаеш какво правиш - действай :)
syncho - майстор
Ще опитам да задействам едни връзки, от където има шанс да ти намеря някакви технически данни или поне мощност на този тип радиатори.
maistor po nevolja - помощник
Благодаря syncho, ще очаквам данни. Не е спешно, аз ремонта няма до го почна до 3 месеца.
bigdragon - майстор
Мога да споделя малко личен опит:
При подмяната на точно този тип радиатор с дължина 1.6м с алуминиеви 600мм 8 глидера не се промени нищо в качеството на отоплението. И в двата случая имаше термоглави и става въпрос за топлофикация...
Сега старите радиатори ще се монтират в една част от къщата на село, където предстои да се изгражда отоплителна система, но това е друга тема. Все пак си мисля, че тръбните радиатори не са за схема с естествена циркулация.
lux_e_on - специалист
Колегата от Варна с има и дебелариум и акъла да не сваля 7кг от хамалогия на инат.Ако проблема е финансов,мога да помогна с нормални цени ,но моля те разкарай тези парни извръщения.
syncho - майстор
maistor po nevolja заповядай:

дължина - мощност
1200мм - 1440W
1600мм - 1920W
2000мм - 2400W
2600мм - 3120W

Тези мощности са при 90/70. Радиаторите се водят тип КО. Мисля, че ще ти свършат работа за една-две годинки още, но почни да се замисляш за евентуална смяна тогава. Все пак са от стоманени тръби и зависи много от начина на съхранение и годинките им.
LazarGanev - "Велик майстор"
lux_e_on написа:
Колегата от Варна с има и дебелариум и акъла да не сваля 7кг от хамалогия на инат.Ако проблема е финансов,мога да помогна с нормални цени ,но моля те разкарай тези парни извръщения.
За мене ли нещо - не разбрах? :?
syncho написа:
maistor po nevolja заповядай:

дължина - мощност
1200мм - 1440W
1600мм - 1920W
2000мм - 2400W
2600мм - 3120W

Тези мощности са при 90/70. Радиаторите се водят тип КО. Мисля, че ще ти свършат работа за една-две годинки още, но почни да се замисляш за евентуална смяна тогава. Все пак са от стоманени тръби и зависи много от начина на съхранение и годинките им.
Браво syncho! Това отговаря на мощностите на панелни радиатори тип 22Н300, т.е. - слабички са тези тръбни радиатори, но пък щом са заварено положение, какво им има. Ще изкарат - тръбата е дебела, не е като ламарината на панелите
lux_e_on - специалист
За теб,нали си от Варна.Имах предвид др.Емилова,май така се казваше,с дебелариума-ако решиш да сваляш килограмите де.
maistor po nevolja - помощник
Благодарности на syncho :prayer:! Вижте си с LazarGanev в ЛС :drinkers: !
VLADO66 - майстор
maistor po nevolja написа:
Благодарности на syncho :prayer:! Вижте си с LazarGanev в ЛС :drinkers: !
Там ли занесе пиенето :-D
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за тръбни радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: