• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
аз залагам 2 бири че никога няма да ти се наложи да го чистиш този въз..димоотвод в смисълът който се влага от повечето хора
" да тупат кюнци" :-D :cool:
само там дет е хоризонтален... :-k
Последна промяна от Transporterr на ср яну 25, 2012 4:07 pm, променено общо 1 път.
BARD - специалист
Какво търси мембранният разширител до димоотводната тръба,според теб не е ли опасно да се нагрява от тръбата?
Сигурен съм че иноксовото гофре е от 45лв.лм и от вътрешна страна не е гладко като това от 90лв.лм което е и двуслойно и затова ще се наложи да се чисти от време на време .
Окака Чука - специалист
Transporterr написа:
аз залагам 2 бири че никога няма да ти се наложи да го чистиш този въз..димоотвод :cool:
Звучи прекалено добре. Значи- или утре ще се гътна :sweet: , или каминката ша издаде багажа преди #@*^отвода :?
аз разбрах а и като гледам от 4 метра на снимка, това е от тези стоманените, дето не са особено гъвкави, и не са особенно "гофре"
вероятно и еднослоен но тва няма "никво" значение :wink:

ти ако като черпиш 2 бири се гъташ.. :-D
Окака Чука - специалист
BARD написа:
Какво търси мембранният разширител до димоотводната тръба,според теб не е ли опасно да се нагрява от тръбата?
Сигурен съм че иноксовото гофре е от 45лв.лм и от вътрешна страна не е гладко като това от 90лв.лм което е и двуслойно и затова ще се наложи да се чисти от време на време .

Айде-фЮлма пак са повтаря... :shocked:

viewtopic.php?f=15&t=11960&p=317779&hilit=mailo#p317779
Окака Чука написа:
BARD написа:

Айде-фЮлма пак са повтаря... :shocked:

viewtopic.php?f=15&t=11960&p=317779&hilit=mailo#p317779
драгомир не я е гледал тази серия, за това :)
ArturDent - Почти Безобиден
Ей ви на изпълнението - ф200 е тръбата, нагоре е квадрат 25х25 см
Всичко е почти вертикално. Комина е вертикален, разбира се....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
schuldiner - майстор
Артър, квото е имало да се смята, вече е минало... Оттук нататък само се нагаждаш към изграденото - колко дърва зареждаш, какви (сухи/сурови, чам или друго, колко едро са нацепени), колко въздух подаваш, колко отваряш нагоре (според мен зависи от атмосферните условия) и т.н. Единствено внимавай като зареждаш догоре, да не се срутят дървата към стъклото - понякога се пука, макар да е издържливо... Ако чак толкова те притеснява СО-то, слагай детектор с аларма.
С прав комин и сухо меше брат ми не си е чистил комина (май веднъж за 15 години). Аз горя всичко, имам и хоризонтална част и коминът ми е за бивш котел - гнус пълна... Не е от печката, а от комина и от дървата. Защото при затворени клапи пак тегли зверски и се налага да вкарвам сурови дърва, а най-добре половинметровки с един пръст лед по тях, за да не изгарят като чамови клечки... Щом изкарваш по 10 часа и не ти смърди вътре, значи си му хванал цаката и няма от какво толкова да се притесняваш.
ArturDent - Почти Безобиден
А като казвам "прав" комин, ти много добре знаеш колко е прав.
Но е почти прав - като кулата в Пиза.
:-D
  • 1
  • 2

Тема "Възможни последствия при горене на дърва "почти без въздух"?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: