И трите ми машини /ХИТАЧИ Е10Н2, ДЖЕНЕРАЛ 09ЛДС и ТОШИБА ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ 10-ка/ работят под номинала, още изобщо не са усетили студа, -10 беше тази сутрин, нищо особено.През минали години и трите са работили на -22 без какъвто и да било проблем.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI
- майстор
46 мнения в "довечера ще се броят пилците. температури до -25"
aristokrata
- специалист
Аз пък съм с 2 печки "чудо" и от студ не се плаша 
EDI
- майстор
Малко е попресилил нещата, но има вариант КОП да е към 4, ама при много уловия - машината трябва да е преоразмерена и да работи под номинала при-15 градуса, да е от върховите модели.По принцип триото не се слави с висок КОП при ниски температури на масовите модели, но за сметка на това, има много добра отоплителна мощност, което е най-важното в студа.Ако им е предложил от моделите LT или LECN там има вариант КОП да е около 3,5, 4 при -15, тези два модела са зверове, но пак при горните условия, които описах.Но не разчитай практически да достигне такъв КОП.Кой модел им е предложил и за какви помещения.Ако искаш, дай на лични, да не пълним темата.
Pablo
- специалист
nnikbg написа:Хммм ... в какво агрегатно състояние беше ? ...Надявам се, че това е тире а не минусChefo77 написа:Моя само жужи (външното тяло). 20 вкъщи е мраз (жената трака със зъби)Успех
Ама ако се запъне, имам 2 духалки, ще помагат
Ако трябва барбекюто от мазата ще изкарам, поне паркет имам![]()
, днес измерих водата от водопровода - 6 градуса е.
Иначе по темата - и аз чакам да сефтосам един Дайкин довечера с голямо любопитство . Ако трябва мога да помагам с .. фурната .. на отворен капак
Chefo77
- майстор
- На линия
nnikbg написа:Абе тая вода под 0 градуса не замръзваше лиChefo77 написа:Моя само жужи (външното тяло). 20 вкъщи е мраз (жената трака със зъби)Успех
Ама ако се запъне, имам 2 духалки, ще помагат
Ако трябва барбекюто от мазата ще изкарам, поне паркет имам![]()
, днес измерих водата от водопровода - 6 градуса е.
В моя водопровод е 9, при условие, че тръбите вървят на 30-ина сантиметра под плочките в двора.
SithLurker
- специалист
Моя климатик Mitsubishi 12-ka си топли (преоразмерен е), но започна да трака.
Първата зима когато го взех външното тяло не се чуваше въобще. Моя по принцип няма никакъв проблем като е такъв сух студ като сега, но мъглата го мори много...
Сега теорията ми е, че от студа гумичките са се втвърдили нещо и затова му тракат ламарините. Може и ламарините да са се свили от студа и затова да хлопат
На пролет ще викам някой да му подменят тампони и т.н. че ме е срам от него. Много се дразня на шумни климатици.
Първата зима когато го взех външното тяло не се чуваше въобще. Моя по принцип няма никакъв проблем като е такъв сух студ като сега, но мъглата го мори много...
Сега теорията ми е, че от студа гумичките са се втвърдили нещо и затова му тракат ламарините. Може и ламарините да са се свили от студа и затова да хлопат
На пролет ще викам някой да му подменят тампони и т.н. че ме е срам от него. Много се дразня на шумни климатици.
Тема "довечера ще се броят пилците. температури до -25" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература