Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI - майстор
И трите ми машини /ХИТАЧИ Е10Н2, ДЖЕНЕРАЛ 09ЛДС и ТОШИБА ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ 10-ка/ работят под номинала, още изобщо не са усетили студа, -10 беше тази сутрин, нищо особено.През минали години и трите са работили на -22 без какъвто и да било проблем.
aristokrata - специалист
Аз пък съм с 2 печки "чудо" и от студ не се плаша :supz:
Тани - модератор
Еди , един мой приятел , който продава климатици препоръча за родителите ми климатик Фуджицу Дженерал 12-ка , който имал СОР над 4 при минус 15°С - възможно ли е ? На мен чак не ми се вярва!
EDI - майстор
Малко е попресилил нещата, но има вариант КОП да е към 4, ама при много уловия - машината трябва да е преоразмерена и да работи под номинала при-15 градуса, да е от върховите модели.По принцип триото не се слави с висок КОП при ниски температури на масовите модели, но за сметка на това, има много добра отоплителна мощност, което е най-важното в студа.Ако им е предложил от моделите LT или LECN там има вариант КОП да е около 3,5, 4 при -15, тези два модела са зверове, но пак при горните условия, които описах.Но не разчитай практически да достигне такъв КОП.Кой модел им е предложил и за какви помещения.Ако искаш, дай на лични, да не пълним темата.
nnikbg - специалист
Chefo77 написа:
Моя само жужи (външното тяло). 20 вкъщи е мраз (жената трака със зъби) :)
Ама ако се запъне, имам 2 духалки, ще помагат :)
Ако трябва барбекюто от мазата ще изкарам, поне паркет имам :) :)
Успех :) , днес измерих водата от водопровода - 6 градуса е.
Pablo - специалист
nnikbg написа:
Chefo77 написа:
Хммм ... в какво агрегатно състояние беше ? ...Надявам се, че това е тире а не минус :) .

Иначе по темата - и аз чакам да сефтосам един Дайкин довечера с голямо любопитство . Ако трябва мога да помагам с .. фурната .. на отворен капак :). Утре ще дам отзиви :) .
Chefo77 - майстор
nnikbg написа:
Chefo77 написа:
Абе тая вода под 0 градуса не замръзваше ли :? :lol: Къде ти вървят тръбите?
В моя водопровод е 9, при условие, че тръбите вървят на 30-ина сантиметра под плочките в двора.
SithLurker - специалист
Моя климатик Mitsubishi 12-ka си топли (преоразмерен е), но започна да трака.

Първата зима когато го взех външното тяло не се чуваше въобще. Моя по принцип няма никакъв проблем като е такъв сух студ като сега, но мъглата го мори много...

Сега теорията ми е, че от студа гумичките са се втвърдили нещо и затова му тракат ламарините. Може и ламарините да са се свили от студа и затова да хлопат :)

На пролет ще викам някой да му подменят тампони и т.н. че ме е срам от него. Много се дразня на шумни климатици.
yhv - специалист
Какво става с термо помпите въздух вода?
Устискват ли при тези студове?
Колегите имащи такива да дадат отзиви!
lakosste - специалист
yhv написа:
Какво става с термо помпите въздух вода?
Устискват ли при тези студове?
Колегите имащи такива да дадат отзиви!
И аз тъкмо това щях да питам:)

Тема "довечера ще се броят пилците. температури до -25" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: