Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BARD - специалист
lux_e_on написа:
``Теб какво да те коментирам ти газиш мноооого боссссс в материята.``

Бос съм брааааат и то често,щото като направя парно някъде и то работи та ми става жега на краката.
И това какво общо има с темата ?Къде видя че става въпрос за парно ?
А ти си ходи бос кой ти пречи. :)
ftubusa - специалист
Mitseva написа:
Здравейте!
Имаме градена камина (огнище), която е без клапа и "лапа" дървата като змей.
Интересува ме дали е възможно да ѝ бъде поставена клапа в комина и дали това ще помогне да стане по-ефективна.
Другия вариант, който обмисляме е евнетуално да добавим и врата.
Въобще, приемам всякакви идеи как да я направим по-ефективно топлеща и нуждата от дърва да е по-малка.
Прилагам снимка.

Изображение
Много е хубава, много ми харесва.
lux_e_on - специалист
И това какво общо има с темата ?Къде видя че става въпрос за парно ?
А ти си ходи бос кой ти пречи. :)[/quote]

Дали е парно или камина все влиза в квалификацията отопление и все му се намира горивна камера на основния отоплител на твърдо гориво.Както и димовод,не мислиш ли?Още ти се чудя как така ще сложиш врата на камината-ще помогнеш на топлото да излиза през комина и все пак ще увеличиш температурата в стаята.
BARD - специалист
За да не се чудиш ще ти обясня.
Освен вратата има монтирана чугунена скара със пепелник през който чрез специални канали изолирани от пепелта регулеруемо се осъществява подаване на външен зъздух за горенето има клапа и метален димозборник който +димоотводната тръба служи като топлообменник във /хотата/булото на камината.
Тази камина се използва основно за отопление само на помещението във което е .

Едно уточнение капака на клапата е застопорен и изпълнява функцията на дефлектора при горивните камери за вграждане във камини.
lux_e_on - специалист
Мнооого научно го обясни,мерси,а и съм виждал камини един два пъти.То както излиза не слагаш готова камера ами си я правиш.
BARD - специалист
lux_e_on написа:
Мнооого научно го обясни,мерси,а и съм виждал камини един два пъти.То както излиза не слагаш готова камера ами си я правиш.
Със тази разлика че може да работи и при напълно отворена врата на огнището без да пуши към помещението .
Можеше да се монтира и готова горивна камера но това което виждаш е желанието на клиента.
Нищо лично но за твоите познания по материята това обяснение ми се струва съвсем нормално.
Хайде да видим ти колко камини си изградил но не ми показвай такива на които си вързал само тръбната разводка.
И ако може да ме осветлиш НАУЧНО по въпроса за камините във всичките им разновидности.Мисля че ще започнеш и свършиш със Прити. :-D

Чудя се дали да те питам и за" Газодинамиката при класическите камини". :?
lux_e_on - специалист
Заядлив и горделив ми идваш малко.Не съм каменоделец или Инжинер каминджия,a с Прити не съм се заигравал,но пък LJ diffusion на мен ми харесват и да камери са,но пък от друга страна много ми идват старомодни зиданите тип огнището на баба.Все пак в 21век да си направиш бански мазан котел вместо да сложиш немски чугунен с автоматика ми се струва не съвсем ретро и уютно,а направо тъпо.
BARD - специалист
lux_e_on написа:
Заядлив и горделив ми идваш малко.Не съм каменоделец или Инжинер каминджия,a с Прити не съм се заигравал,но пък LJ diffusion на мен ми харесват и да камери са,но пък от друга страна много ми идват старомодни зиданите тип огнището на баба.Все пак в 21век да си направиш бански мазан котел вместо да сложиш немски чугунен с автоматика ми се струва не съвсем ретро и уютно,а направо тъпо.

Да камери са и то от най висок клас и какво от това първо във темата никъде не става въпрос за котли и второ колко от тези камери които ми цитираш си монтирал?
lux_e_on - специалист
Колкото съм монтирал толкова,няма да си мерим пишките,моята си ми върши работа.Както вече казах мазан котел срещу чугунен е точно като зидана камина срещу такава с камера-сравнителен пример-за да е сигурно,че ще ме разбереш,макар че явно с картинки ще трябва да пояснявам.Само ще те помоля да не се държиш като професор на изпит щото хич не ти отива.Сигурен съм че разбираш от камини и зидария,но пък от друга страна не си измислил термодинамиката била тя газова или не.Успех гн.Академик BARD.
BARD - специалист
lux_e_on написа:
Колкото съм монтирал толкова,няма да си мерим пишките,моята си ми върши работа.Както вече казах мазан котел срещу чугунен е точно като зидана камина срещу такава с камера-сравнителен пример-за да е сигурно,че ще ме разбереш,макар че явно с картинки ще трябва да пояснявам.Само ще те помоля да не се държиш като професор на изпит щото хич не ти отива.Сигурен съм че разбираш от камини и зидария,но пък от друга страна не си измислил термодинамиката била тя газова или не.Успех гн.Академик BARD.

Със тази разлика че може да работи и при напълно отворена врата на огнището без да пуши към помещението .
Можеше да се монтира и готова горивна камера но това което виждаш е желанието на клиента.
Нищо лично но за твоите познания по материята това обяснение ми се струва съвсем нормално.
Хайде да видим ти колко камини си изградил но не ми показвай такива на които си вързал само тръбната разводка.
И ако може да ме осветлиш НАУЧНО по въпроса за камините във всичките им разновидности.Мисля че ще започнеш и свършиш със Прити. :-D

Чудя се дали да те питам и за" Газодинамиката при класическите камини". :?

Това прочете ли го или не? Който плаща той поръчва музиката.

Тема "Моля за съвет относно камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: