• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bycec - специалист
Аз пък имам въздух в серпентината на бойлера и на това разчитам.
clio_1 - напреднал
В краина сметка не размразих замръзналата тръба а я обледених доста добре :-D и се отказах за днес ще го карам по спокойно с дърва и утре ще го мисля иначе като я държа на 70-80градуса всичко изглежда добре
batkotony - специалист
LazarGanev написа:
Къде е баткотони да се изкаже колко безопасни са отворените системи :-D .
Не мога да разбера на сериозно ли се заиграваш с мен или просто ти липсва емоция?!?!Нарочно пропуснах коментара ти в другата тема,но ти изглежда не искаш да се примириш...И сега по същата твоя логика,по която ти ме обвини в плагиатство,аз мога да те обвиня,че изопачаваш думите ми и ги вадиш от контекст!Къде видя в мой пост,че пропагандирам отворен РС монтиран в неотопляем обем?Може да не съм професионално ангажиран в сферата на отоплението,но това не значи,че не съм професионалист в друга област.Просто не парадирам.Отоплението ми е хоби и необходимост.И за да не ме обвиниш пак,че се сърдя като хлапе ти предлагам-ако искаш да заровим томахавките може да пробваш с друг тон,ако не-бъди здрав!Дано да си схванал аргументите ми...
Поздрави!
ПП.И за да не е оф,ще кажа на автора да пробва с пистолет за горещ въздух бавно и внимателно да размрази тръбния път до РС и самия него и тогава да е спокоен... :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, не се сърди - мир :prost: . Това беше шега, ама и още едно доказателство, че затворената система има предимство отвсякъде, защото ето сега clio_1 пак си има затворена система с предпазен клапан, но без разширителен съд и натоварването на ламарините е много по-голямо, защото налягането в момента се ограничава само от предпазния клапан - няма дори и манометър да го отчете :wink:
batkotony - специалист
LazarGanev написа:
Добре де, не се сърди - мир :prost: . Това беше шега, ама и още едно доказателство, че затворената система има предимство отвсякъде, защото ето сега clio_1 пак си има затворена система с предпазен клапан, но без разширителен съд и натоварването на ламарините е много по-голямо, защото налягането в момента се ограничава само от предпазния клапан - няма дори и манометър да го отчете :wink:
Мир! :prost:
Ама няма предимство чак отвсякъде :razz: (например обслужване,помпане периодично,смяна мембрана,възможни дефекти по нея и т.н.,все пак затворения РС е по-сложен от отворения като устройство)...иначе разбрах,че си й фен... :-D
А за системата на автора и аз бих сложил манометър,важен уред е.Колкото и контролния термометър... :wink:
joro_vn - специалист
Момчета,пуснете си циркулация през РС и го топлоизолирайте!
Да ама така си правим парно котелче, което изпарява в атмосферата и трябва да го допълваме постоянно, вследствие на което си натрупваме соли в системата и съответно накип, вследствие на което .... питайте как се прочиства система от накип.
Ама ще взема да си направя една фирмичка за изварка на отоплителни системи. Може пък да забогатея :weedman:
bulhomes2 - майстор
И да се майтапят тия по-горе със замръзналите РС ще обясня за други. Истински случай на 150 метра от нас преди 5-6 години. Замръзнал разширителен съд на терасата. Доколкото разбирам и котела е бил на терасата. Взрива убива собственика, разрушава терасата и един голф, имаше поражения и по близкия тото пункт. Сигурен съм, че собственика до последния момент си е мислел "70-80° и нищо му няма".
Transporterr - специалист
bulhomes2 написа:
И да се майтапят тия по-горе със замръзналите РС ще обясня за други. Истински случай на 150 метра от нас преди 5-6 години. Замръзнал разширителен съд на терасата. Доколкото разбирам и котела е бил на терасата. Взрива убива собственика, разрушава терасата и един голф, имаше поражения и по близкия тото пункт. Сигурен съм, че собственика до последния момент си е мислел "70-80° и нищо му няма".
което ни води до абсолютната истина, че дори на отворена система когато РС не в отопляемо помещение, е добре да има предпазен клапан.
уви.. :?
lux_e_on - специалист
Transporterr написа:
bulhomes2 написа:
което ни води до абсолютната истина, че дори на отворена система когато РС не в отопляемо помещение, е добре да има предпазен клапан.
уви.. :?

И термопредпазен вентил,че горе прочетох как човека го карал кротко на 90 градуса при замръзнал разширител.
LazarGanev - "Велик майстор"
batkotony написа:
Ама няма предимство чак отвсякъде :razz: (например обслужване,помпане периодично,смяна мембрана,възможни дефекти по нея и т.н.,все пак затворения РС е по-сложен от отворения като устройство)...иначе разбрах,че си й фен... :-D
Какво обслужване бе човек - слагаш и забравяш. Ако изпусне въздух, той сам ще ти се обади - налягането в системата започва да варира в широки граници. Ако решиш да провериш налягането веднъж в годината- добре, ако не - здраве да е. А отворения постоянно му слугуваш - следиш нивото, доливаш, сигналната тръбичка станала кафява и нищо не се вижда, постоянен достъп на кислород, течове, мизерии. Да не говорим за компромиси при подвързването - тънки пластмасови тръби, които се запушват лесно и изолират съда, отдалеченост от котела, влошена работа на помпата, опасност от кавитация, невъзможност за употреба на автоматични обезвъздушители. И накрая какво се оказва - въпреки че си с отворен съд, пак трябва да всемеш всички предпазни мерки, както за затворен съд, да сложиш всички защити и пак да траеш мизерията на отворения? Затворен съд не се ремонтира (в повечето случаи) - издаде ли багажа след 5-6-10г - нов зая 50лв и това е.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Замръзнал разширителен съд ?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: