Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bycec
- специалист
86 мнения в "Замръзнал разширителен съд ?!?"
batkotony
- специалист
LazarGanev написа: Къде е баткотони да се изкаже колко безопасни са отворените системиНе мога да разбера на сериозно ли се заиграваш с мен или просто ти липсва емоция?!?!Нарочно пропуснах коментара ти в другата тема,но ти изглежда не искаш да се примириш...И сега по същата твоя логика,по която ти ме обвини в плагиатство,аз мога да те обвиня,че изопачаваш думите ми и ги вадиш от контекст!Къде видя в мой пост,че пропагандирам отворен РС монтиран в неотопляем обем?Може да не съм професионално ангажиран в сферата на отоплението,но това не значи,че не съм професионалист в друга област.Просто не парадирам.Отоплението ми е хоби и необходимост.И за да не ме обвиниш пак,че се сърдя като хлапе ти предлагам-ако искаш да заровим томахавките може да пробваш с друг тон,ако не-бъди здрав!Дано да си схванал аргументите ми....
Поздрави!
ПП.И за да не е оф,ще кажа на автора да пробва с пистолет за горещ въздух бавно и внимателно да размрази тръбния път до РС и самия него и тогава да е спокоен...

LazarGanev
- "Велик майстор"
Добре де, не се сърди - мир
. Това беше шега, ама и още едно доказателство, че затворената система има предимство отвсякъде, защото ето сега clio_1 пак си има затворена система с предпазен клапан, но без разширителен съд и натоварването на ламарините е много по-голямо, защото налягането в момента се ограничава само от предпазния клапан - няма дори и манометър да го отчете 

batkotony
- специалист
LazarGanev написа:Добре де, не се сърди - мирМир!. Това беше шега, ама и още едно доказателство, че затворената система има предимство отвсякъде, защото ето сега clio_1 пак си има затворена система с предпазен клапан, но без разширителен съд и натоварването на ламарините е много по-голямо, защото налягането в момента се ограничава само от предпазния клапан - няма дори и манометър да го отчете

Ама няма предимство чак отвсякъде

А за системата на автора и аз бих сложил манометър,важен уред е.Колкото и контролния термометър...

joro_vn
- специалист
Момчета,пуснете си циркулация през РС и го топлоизолирайте!Да ама така си правим парно котелче, което изпарява в атмосферата и трябва да го допълваме постоянно, вследствие на което си натрупваме соли в системата и съответно накип, вследствие на което .... питайте как се прочиства система от накип.
Ама ще взема да си направя една фирмичка за изварка на отоплителни системи. Може пък да забогатея

bulhomes2
- майстор
И да се майтапят тия по-горе със замръзналите РС ще обясня за други. Истински случай на 150 метра от нас преди 5-6 години. Замръзнал разширителен съд на терасата. Доколкото разбирам и котела е бил на терасата. Взрива убива собственика, разрушава терасата и един голф, имаше поражения и по близкия тото пункт. Сигурен съм, че собственика до последния момент си е мислел "70-80° и нищо му няма".
Transporterr
- специалист
bulhomes2 написа:И да се майтапят тия по-горе със замръзналите РС ще обясня за други. Истински случай на 150 метра от нас преди 5-6 години. Замръзнал разширителен съд на терасата. Доколкото разбирам и котела е бил на терасата. Взрива убива собственика, разрушава терасата и един голф, имаше поражения и по близкия тото пункт. Сигурен съм, че собственика до последния момент си е мислел "70-80° и нищо му няма".което ни води до абсолютната истина, че дори на отворена система когато РС не в отопляемо помещение, е добре да има предпазен клапан.
уви..

lux_e_on
- специалист
Transporterr написа:bulhomes2 написа:И да се майтапят тия по-горе със замръзналите РС ще обясня за други. Истински случай на 150 метра от нас преди 5-6 години. Замръзнал разширителен съд на терасата. Доколкото разбирам и котела е бил на терасата. Взрива убива собственика, разрушава терасата и един голф, имаше поражения и по близкия тото пункт. Сигурен съм, че собственика до последния момент си е мислел "70-80° и нищо му няма".което ни води до абсолютната истина, че дори на отворена система когато РС не в отопляемо помещение, е добре да има предпазен клапан.
уви..
И термопредпазен вентил,че горе прочетох как човека го карал кротко на 90 градуса при замръзнал разширител.
LazarGanev
- "Велик майстор"
batkotony написа: Ама няма предимство чак отвсякъдеКакво обслужване бе човек - слагаш и забравяш. Ако изпусне въздух, той сам ще ти се обади - налягането в системата започва да варира в широки граници. Ако решиш да провериш налягането веднъж в годината- добре, ако не - здраве да е. А отворения постоянно му слугуваш - следиш нивото, доливаш, сигналната тръбичка станала кафява и нищо не се вижда, постоянен достъп на кислород, течове, мизерии. Да не говорим за компромиси при подвързването - тънки пластмасови тръби, които се запушват лесно и изолират съда, отдалеченост от котела, влошена работа на помпата, опасност от кавитация, невъзможност за употреба на автоматични обезвъздушители. И накрая какво се оказва - въпреки че си с отворен съд, пак трябва да всемеш всички предпазни мерки, както за затворен съд, да сложиш всички защити и пак да траеш мизерията на отворения? Затворен съд не се ремонтира (в повечето случаи) - издаде ли багажа след 5-6-10г - нов зая 50лв и това е.(например обслужване,помпане периодично,смяна мембрана,възможни дефекти по нея и т.н.,все пак затворения РС е по-сложен от отворения като устройство)...иначе разбрах,че си й фен...
![]()
Тема "Замръзнал разширителен съд ?!?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература