• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
Е не слагай донбаски! Слагай брикети - с тях няма да се криви.
casio - специалист
bulhomes2 написа:
Е не слагай донбаски! Слагай брикети - с тях няма да се криви.
Е тая подробност не я знаех, брикетите отделят по-малко топлина ли?
bulhomes2 - майстор
Да, и издържат по-дълго време. С донбаските някога трябваше през 2-3 часа да слагам на котела, а с брикети е изкарвал и над 10 часа. Обаче много смърди това. Как ще си го вкараш в къщата - не те знам...
casio - специалист
bulhomes2 написа:
Да, и издържат по-дълго време. С донбаските някога трябваше през 2-3 часа да слагам на котела, а с брикети е изкарвал и над 10 часа. Обаче много смърди това. Как ще си го вкараш в къщата - не те знам...
Е ми как по-малко, пък дано не е чак толкова смръдливо че да опуши и стените.
bulhomes2 - майстор
Съветвам те първо да пробваш с едно чувалче преди да се засилиш с камиона. Аз лично не познавам хора, които да горят брикети в жилището си. Ако котела е в маза, гараж, котелно - да, но в жилище...
casio - специалист
О да задължително ще пробвам първо с един чувал и ако не стане въобще няма да пробвам.
casio написа:
Здравейте имам парно и въпросната камина, спорим с един приятел относно това че аз твърдя че няма проблем да и се слагат въглища и да гори с въглища вместо с дърва, той ми казва че това не е котле и въглищата щели да нагряват прекалено много стените на камината.Кажете според вас възможно ли е да и слагам въглища, дори чат пат-че с дървата в тия студове нещо вече не е оферта и точно какви въглища да търся евентуално.Ако има значение комина е с малък диаметър но мисля че ако се чисти в зимния сезон 1 път няма да има проблем, а и освен това мисля че мокрите дърва задръстват повече комина отколкото въглищата.Ето като тази е камината:
http://www.prity-bg.com/products/produc ... oductid=22
n.ganev - майстор
Пробвай с брикети, но освен всичко което ти споменаха колегите се подготви и да изхвърляш колкото си подал. Колегата ти каза:
naskov написа:
Ръгай смело въглища, донбаски най-добре. Нищо и няма на камината, 10г ще кара. Няма да си първия, който го прави. :wink:
n.ganev - майстор
И:
lordmails написа:
Mятай смело донбаса . Единственият недостатък , е че изгаря решетката по не при мен на две години я сменям с нова и пера яко на въглища.
За две години - 15лв :? .
big_death - специалист
Аз съм от поне 5 години с такава камина 17+6 кв. на Прити и смело мога да заявя че за толкова зими карам почти на донбаски въглища ! Единственото слабо място е решетката която е консуматив и тя прегаря от високата температура . Само че едно имай в предвид . Специално моята е натоварена с максималната и мощност и нормалната и работа на камината много трудно надвишава 70 градуса на изхода на камината . слагам и донбас през около 3 часа по 1 пакет в който слагам с 5 -6 литрова кофичка , и по 1 , 2 дръвца за подпалка .
  • 1
  • 2

Тема "Камина с водна риза 17 киловата Прити" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: