Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ааа, това е друго - значи би трябвало да работи на около 7кВт, което е нормално за 80м2 жилище. Хванахме веднага несъответствието :-D . Остава да помислиш за автоматика. Сложи един стаен термостат - има за 30-40лв без програма.
ivan-avto - специалист
лазаре да препоръчаш .някои стаен термостат .ако сложа и буфер дали няма да се подобри още разхода .но не знам колко литра да бъде .
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж ТУК на 19стр. има евтинки. Буфер ш'си напраиш, ти горелка си направи, че една ламарина ли няма да огънеш. Ама покрай него трябва автоматика - там вече се ръсиш, няма накъде.
ivan-avto - специалист
еи трябваше по рано да те питам .благодаря за информацята. бфера ще ми го направят защото с некои неща не бива шега не см толкова добър с заварките.поне там кадето ми завариха водната риза на котлето я изпитват на наляганеи ми дават гаранциа.
ivan-avto - специалист
здравейте на всички . пробвах котлето и горелката за 24 ч. и ми даде тези параметри .разход на пелети 28.кг.

за 12ч .при 60гр. топла вода
връща вода55г.
газовете в комина 60г
стайна температура 21гр.

и през деня 12ч на
топла вода50гр.
връща вода45гр.
газовете в комина 50гр'
стайна температура 20гр.

а днес заредих11кг.и оставих да си работи на 50 гр. в 8:30 прибрах в 19:00 и имаше останали около 2кг пелети. даже не вярва че гори още .явно днес е било по топло времето.
да каже някои добри ли са тези параметрите . благодаря предварително
filmatoplo - майстор
Почти никой не може да избяга от Златния разход -2 чувалчета по 15 кила пелети за 24 часа. :wink:
ivan-avto - специалист
filmatoplo написа:
Почти никой не може да избяга от Златния разход -2 чувалчета по 15 кила пелети за 24 часа. :wink:
значи да съм доволен од расхода .през ноща ми даде 12кг .а днес през деня 10 кг това е за 12ч. топло е времето ще видя като застуде повече.
niki_nadj - специалист
filmatoplo написа:
Да но за 80м2...не е ли малко множко?Но пък удоволствието от "НАПРАВИ СИ САМ" е неповторимо!!! БРАВО! Възхитен съм.
ivan-avto - специалист
имам едно питане . за котлите на пелети темпетатурата на водата винаги ли е равна с газовете в комина.
valqk - специалист
При мен газовете в комина са м/у 110-220 градуса - зависи колко пелети паднат и колко силно духа вентилатора.
При мен като беше малко над нулата даваше малко под 2чувала на 24ч.
Сега нощем като пада под нулата дава малко над 2 чувала.
Трябва да взема да си сложа външен датчик, че да мога да гледам реално колко е.
Също и датчик на комина....
Иначе - закачам графика от вчера/днес. На едно място се вижда как ми свършват пелетите за 4часа :)
Прикачен файл:
day.png
day.png (77.64 KиБ) Видяна 5198 пъти
Отоплявам 40м2 с подово (но тръбите до там са ми доста - към 10м).
Отделно от изходящите газове отоплявам 2х10м2. Просто кюнците ми минават през долните стаи и успява засега да ги стопля до 20-23градуса.

Тема "направих си горелка нямам си котле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: