• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Има едни евтини инструменти, на принципа на притискане с винт и гайка, но не съм ги изпробвал, защото си имам чукачка.
Andri01 - майстор
Аз съм си направил такъв инструмент за монтаж на гайките на 1/2". Представлява гайка ,разрязана на 2,върху нея втулка и скоба с накрайник за притискане. Фабричните такива инструменти са над 200лв.
filmatoplo - майстор
:? Дайте снимка на правения инструмент , колко пъпки на тръбата мачкате за изработване на челото .
filmatoplo - майстор
:) Сега гледах в термодизайн тотал ,тръби на добри цени и инструмент , ако реша ще си купя 222 лв стяги с дорника.
Andri01 - майстор
След отрязване с ъглошлайфа,изпилявам много добре челото-остава ниската част на гофрата/ вътрешния,малкия диаметър. После я стягам,така,че да се смачка само една гофра. Захващам 3бр. гофри. След притискането слагам гайката и шайбата.
nnikbg - специалист
Колеги, търся фитинги за монтаж на инокс гофра като тези от клипчетата.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3vsLbo86kxs[/youtube]

Намират ли се в български магазини.
andro440 - майстор
това за накрайника и дорника ,ясно .Ама има ли такива тръби 3/4 или 25 мм ,че и нагоре и къде и на какви пари ? на мен ми трябват за серпентина в един 200 литров бойлер от неръждавейка
4799inpl64 - специалист
andro440 написа:
това за накрайника и дорника ,ясно .Ама има ли такива тръби 3/4 или 25 мм ,че и нагоре и къде и на какви пари ? на мен ми трябват за серпентина в един 200 литров бойлер от неръждавейка
DN12 е 1/2
DN16 е 3/4
nikolson - майстор
4799inpl64 написа:
DN16 е 3/4
А 5/8? Залагам на DN20. :lol:
4799inpl64 - специалист
nikolson написа:
4799inpl64 написа:
DN16 е 3/4
А 5/8? Залагам на DN20. :lol:
Е........ ли ги.На едно място гледах dn 15 3/4 и _dn 20 3/4 с диаметри 15.6/20.4 и20.9/26.4
Аdn25 да е цол.всеки си ги крьщава как си иска.
А на друго цола еdn20.
  • 1
  • 2

Тема "Метални гофрирани тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: