• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro_vn - специалист
В отоплителната инсталация НЕ се слага етилен-гликол, защото е отровен и ако протече ще се изтровите в къщи. Слага се пропилен-гликол, който не е толкова страшен.
hidrazin - майстор
Сериозно? Дори и да протече ще изтрови буболечките по пода. :finga:
За да имаш някакви последствия трябва да "удариш" към една малка водка с антифриз като количество.
Ти какво? - като спиш ти се пробива радиатора и струята ти тече направо в устата? :lol:
Температурата му на кипене е над 180°С.Не може да се изпари толкова, че да се надишаш здраво.
А ти кола имаш ли?И ако по време на път ти се спука радиатора на парното си мъртъв?
Не се изказвайте неподготвени и само да плашокате хората!
Ето малко токсикологични данни за него - там се казва "Отравянето често е следствие от опит за самоубийство или случайна консумация."
Не познавам човек дето си прави кафето с топла вода от парното! :lol: :lol: :lol:
http://www.doctorbg.com/page.php?id=15062
Transporterr - специалист
hidrazin написа:
Не познавам човек дето си прави кафето с топла вода от парното! :lol: :lol: :lol:
но аз съм чувал за доста хора, които имат бойлери със серпентини или просто топлообменници, което всъщност е и основната причина да бъдат "плашучкани" хората.
всъщност и двата са достатъчно скъпи, за да ги предпочиташ по цената. остава да разбере човек, че единият дори се използва като добавка в шампоаните и хранителната индустрия, за да стане ясно защо е препочитан :)
Окака Чука - специалист
hidrazin написа:
Сериозно? Дори и да протече ще изтрови буболечките по пода. :finga:
За да имаш някакви последствия трябва да "удариш" към една малка водка с антифриз като количество.
Ти какво? - като спиш ти се пробива радиатора и струята ти тече направо в устата? :lol:
Температурата му на кипене е над 180°С.Не може да се изпари толкова, че да се надишаш здраво.
А ти кола имаш ли?И ако по време на път ти се спука радиатора на парното си мъртъв?
Не се изказвайте неподготвени и само да плашокате хората!
Ето малко токсикологични данни за него - там се казва "Отравянето често е следствие от опит за самоубийство или случайна консумация."
Тая седмица за сефте се хиля така :2thumbs: :lachtot: :klatsch: Бравос!
А сега сериозно и конкретно :callsign: .Може ли в затворен система, камина с водна риза да се сложи антифриз за коли (то, че може, може де :? ), и прече ли на фитингите по системата?
lux_e_on - специалист
Какво да им пречи на фитингите,нали е петролен продукт.Слагай ,ма не прекалявай.
ArturDent - Почти Безобиден
Да ти кажа няколко "петролни" продукта, които ще изядат, и кълчищата, и желязото?
lux_e_on - специалист
Не ми казвай.Слагал съм няколко пъти преди 2-3 години син антифриз от Петрол и всичко си е наред.Карам и кола и още не ми е изял антифриза двигателя.
  • 1
  • 2

Тема "локално парно с антифриз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: