• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
Не си купувай друг.На твоя нищо му няма - някои така си бръмчат без товар, няма страшно.
Като те притеснява звука при изключил ток и термостат му сложи една малка лампа да го натовари и звука ще изчезне.
Ама няма смисъл - като отпадне тока тази лампа ще лапа от акумулатора.Може да го направиш само за проба - да се убедиш че звука изчезва.
Май не си ми наблизо - можеше да дойда да му метна едно око.
:partyman:
ZMeyGorianin - майстор
Каква е цената на 250ватовите?
Май беше към 220 лв.
minca - специалист
hidrazin написа:
Не си купувай друг.На твоя нищо му няма - някои така си бръмчат без товар, няма страшно.
Като те притеснява звука при изключил ток и термостат му сложи една малка лампа да го натовари и звука ще изчезне.
Ама няма смисъл - като отпадне тока тази лампа ще лапа от акумулатора.Може да го направиш само за проба - да се убедиш че звука изчезва.
Май не си ми наблизо - можеше да дойда да му метна едно око.
:partyman:
hidrazin,благодаря ти! :prayer: :supz:
PCL82 - майстор
Помпата е индуктивен товар. Когато термостатът е между помпата и юпс-а при изключване на термостата ще се получи пренапрежение, което застрашава крайните транзистори на юпс-а.

Правилно е схемата на юпс-а да се преработи така, че термостата да пуска и спира генерациите.
Ако човек не е навътре с електрониката пак може да направи реле, управлявано от термостата, което да превключва фабричния ключ на юпс-а. Естествено всичко трябва да е добре обезопасено и грамотно изпълнено.
minca - специалист
А, ако се включи малък товар паралелно на помпата ,както предлага hidrazin ?
crez - майстор
Моя бръмчи когато е под товар, т.е когато е спрял тока и няма нищо, работи. От сервиза ми казаха че това е от трафа. Свързан е в същата схема с термостат,но без лампа. Провери правилно ли е свързан той. Възможно ли е през лампата да дава утечка?
  • 1
  • 2

Тема "странен звук от UPS-а" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: