• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BARD - специалист
Да машинен инженер би трябвало да ги знае тези неща за въздуха . :)
joro_vn - специалист
Как така не ти трябва външен въздух? Нали това дето излиза от комина трябва да влезе отнякъде ?
Най добре е с тръба отвън до под камината, ама аз нямам и държа прозорчето на едната баня вертикално отворено
BARD - специалист
Стефко написа:
Артъре,
Определено очаквах по-конструктивен отговор от теб, като преминал през тая сага. Всичко съм премислил. За себе си, де. Просто очаквам нещо ново. Което да събори моята теза. Нека се намесят и каминджиите. Но явно те си пазят хляба. :lol: Докога ли? И, ако модераторите не ми трият мненията, тия каминджии ще останат без работа. Не е нужно да се правят на толкова велики. Всеки ще може сам да си направи камина. Тук е форум Направи сам.
Стефане мисля че ти се правиш на велик след като бах така добър да ти обяснявам вечери наред на skype кое и как може да стане но от "чертежа "ти виждам че дори и машинното инженерство не ти е помогнало да вденеш конеца в иглата.
Нищо лично но защо плюеш по хора които въпреки злобният ти и заядлив нрав са ти помогнали и са били търпеливи да те изслушат.Вълкът козината си мени но нрава не /визирам мяукащият ти и мазен тон при разговорите ни по SKYPE
/ а сега плюеш ли плюеш. Как може да каниш някой да пиете по ракия и в следващият момент да плюеш по него. Ето това си ти .
Явно радиацията е нанесла много трайни дефекти под парчето кожа от което ти растат космите на главата Комшу. :)
Вадим Владимиров - специалист
BARD написа:
Стефко написа:
Артъре,
Определено очаквах по-конструктивен отговор от теб, като преминал през тая сага. Всичко съм премислил. За себе си, де. Просто очаквам нещо ново. Което да събори моята теза. Нека се намесят и каминджиите. Но явно те си пазят хляба. :lol: Докога ли? И, ако модераторите не ми трият мненията, тия каминджии ще останат без работа. Не е нужно да се правят на толкова велики. Всеки ще може сам да си направи камина. Тук е форум Направи сам.
Стефане мисля че ти се правиш на велик след като бах така добър да ти обяснявам вечери наред на skype кое и как може да стане но от "чертежа "ти виждам че дори и машинното инженерство не ти е помогнало да вденеш конеца в иглата.
Нищо лично но защо плюеш по хора които въпреки злобният ти и заядлив нрав са ти помогнали и са били търпеливи да те изслушат.Вълкът козината си мени но нрава не /визирам мяукащият ти и мазен тон при разговорите ни по SKYPE
/ а сега плюеш ли плюеш. Как може да каниш някой да пиете по ракия и в следващият момент да плюеш по него. Ето това си ти .
Явно радиацията е нанесла много трайни дефекти под парчето кожа от което ти растат космите на главата Комшу. :)
=D> =D> =D>
Мунчо - специалист
:yawinkle:
Последна промяна от Мунчо на чет мар 08, 2012 10:59 am, променено общо 1 път.
Transporterr - специалист
Топлоизолацията наистина е безмислено дебела защото:

1. ТАзи която се използва за камини ВИНАГИ е с алуминиево фолио което отразява топлината.
2. Дебелината от 3 см. е оптимална за защита, зад нея гипскартона е със стайна температура дори при продължително горене на камината. Тук има малка скоба - за плътноста на ватата, но обикновенно тази 3см. със Ал. фолио е само един вид
3. При правилно обезпечаване на циркулацията/вентилацията вътре в конструкцията е безмислено да се застрахова човек, с толкова дебела изолация. Ако имаш мерак за вкарване на пари в качество, направи я с гипсфазер или направо маглайт вместо картон. Така можеш и роги от муфлон или Ирландски лос да окачиш, без да се притесняваш за здравината :)

Иначе идеята за ламарина е -ОК особенно като се има в предвид че 10см каменна вата трудно ще намериш с фолио. Другото предимство е, че ще избегнеш прегряването на ал. фолио, което се получава понякога. Ако се налага димоотвода да се допира до изолацията, гледай да е само горе при включването, а най добре го избегни, иначе рискуваш да получиш "миришеща" камина !
Мунчо написа:
много ми се иска след като завършиш камината, да пуснеш един списък с вложените материали, труд и време, за да могат всички да се ориентират в нещата, а и за да си максимално полезен на четящите тук.
х100 :2thumbs:
Мунчо - специалист
Последна промяна от Мунчо на чет мар 08, 2012 10:59 am, променено общо 1 път.
Transporterr - специалист
Гамата на предлагане е голяма, интересното е какво намираш като отидеш в магазина например в Д-трейд или Рокуул, щото на книга всеки предлага всичко. Но като ти кажат "чекай ей сега", от 3 дена до 1 седмица (недай си боже месец) и става готино :)
Да, масовата турска е 70 кг плътност.

П.С. за външният въздух, ще използвам едни крилати думи на бащицата "много други като тебе вече плакаха " НЕ прави тази глупава и елементарна грешка. Подведи си тръби за свеж въздух, за да ти е мирна главата :wink:
Последна промяна от Transporterr на ср мар 07, 2012 1:07 pm, променено общо 1 път.
Мунчо - специалист
Последна промяна от Мунчо на чет мар 08, 2012 11:00 am, променено общо 1 път.
BARD - специалист
Колега недей така ,много си е хубава ватата на "Изокам" :-D какво като е каширана важното е че е евтина :shock: а това за бутафорковците е като манна небесна . :yawinkle:
Те горките хорица с тези мижави държавни заплати от по 1200-1300 лв как да заделят за хубава вата. :yawinkle:

Стефане ти като спец по железата защо не си направиш цялата камина от ламарина хем ще е в синхрон с желязната ти къща хем ще отпаднат скъпите вати,гипскартони и облицовки освен това ще се върже идеално с металния комин . :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Да продължа, понеже ми изтриха темата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: