• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Subsa - специалист
Те няма да са вакумни нали?
Черна медна повърхност и към нея са споени медни тръби, но не са в вакумна среда?
vladojo - помощник
Аз мислех с мек припой да го лепя.Каква е разликата между двата, темперетурата на загряване ли?
Утре го разглабям ,като видя каквая точно е повредата ще преценя как да я отстраня.
idunno - специалист
Най-вероятно е долу при колекторната тръба.С калай няма да стане.Вземи от някой приятел хладилен техник оксижена и една пръчка припой.Грей мястото до червено и слагай от припоя да покрие хубаво.Понеже е замръзвал погледни и останалите спойки, ако трябва и тях ги повтори с твърдия припой.Преди да го монтираш го надуй на 7-8 атмосфери да видиш как си се справил.
vladojo - помощник
Разполагам с това, ще помогне ли за твърд припой?Утре ще купя твърд припой и ще опитам да го ремонтирам.

Прикачен файл

P1130181.JPG
P1130181.JPG (104.88 KиБ) Видяна 5439 пъти
vladojo - помощник
Точно така долу в средата на надлъжната тръба е пукнатината,поне така видях през стаклото докато го пълних.
idunno - специалист
С тази горелка може и да стане, а може и да не стане.Опитай да нагрееш медната тръба ,ако стане черешово червена и пръчката припой се лее, ане става на точета значи ще стане.Ако обаче, не успееш за кратко време да загрееш тръбата до червено по - добре потърси оксижен
idunno - специалист
Пукнатината я отрежи и настави мястото с две муфи и парче тръба.Може да се окаже че спуканата тръба не е стандартен размер - 22,28 и т.н..Нямай притеснения вземи най - близкия диаметър тръба (случвало ми се е при едни китайски боклуци тръбата беше между 25 и 28 мм).вземи си припой с 5% сребро за да ти е по лесно.
vladojo - помощник
Става черешово червена без проблем,когато я купувах в листовката към горелката пишеше че запоява с твътд припой до 15мм. не съм опитвал до сега ,но утре ще пробвам.Ситемата ми е от 15мм. тръби изградена.
vladojo - помощник
Благодаря за съвета, точно от това имах нужда,в момента се ровя по форумите за да разбера колко да е процентното съдаржание на сребро,БЛАГОДАРЯ
idunno - специалист
Пробвай колектора под налягане за да си сигурен че си запоил нещата.Утре можеш да споделиш каво е станало ,хайде - успех!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Спукан слънчев панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: