• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sreshtu - специалист
Лазаре терморегулатора мисля да е FW200Терморегулатор с отчитане на външната температура с текст на български език.Единственото ми притеснение е като в хола съм с вентилаторни конвертори да не вдигнат по-бързо желаната температура отколкото тези в спалните и да се самоизключат и тогава ще остане да работи котлето само за спалните и ще прегрява и ще се изключва и включва постоянно. Защото минималната мощност на котела е 3,7kw а в общия сбор в спалните на радиаторите не ми е толкова много. Та решението на въпроса мисля че е прекалено просто за да е това: кранчета за ограничаване на дебита на водата в конверторите или намаляне на вентилаторите им. Какво мислиш за такова решение? Конверторите мисля да са SL 200 и SL 400 с обща мощност 3,5kw Отоплителна мощност (50°C) kW 1,1 и 2,4. Марка и модел http://www.bulclima.com/uploads/files/t ... sories.pdf
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако вземеш FW200, той управлява по външна температура, а не по стайна. Стайната е функция на външната по някаква избрана от тебе температурна крива. Иначе от кранчетата си балансираш хидравлично системата, а мощността на топлене - от скоростта на вентилатора. По принцип може да избереш малко по-големи конвектори и да ги караш на по-малка скорост на вентилатора за да шумят по-малко. FR110 управлява по стайна температура, но няма меню на български, а трябва да ползваш руски или английски
sreshtu - специалист
Какви конвертори ми препоръчваш да взема и какъв регулатор ще е по-добрия избор? Менюто на какъв език е не ме бърка. Цената на по-големите конвертори е и по-висока което също си е от значение. Ако взема 2 SL 400 ще стане 4,8kw мощност което за моя хол няма ли да е прекалено вече? Избрал съм тази марка защото ми се виждат най-тихи и като габарити също ми допадат но, като цена вече са ми малко скъпички та определено компромис правя само в цената. Има и значително по-скъпи които не мисля че са с по-добри показатели както има и по-евтини с по-лоши параметри, ако имаш някаква идея за конвертори цена-качество сподели.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами аз монтирам повече Galetti Estro (на стр.32), които са съвсем малко по-скъпи от българските, но са много тихи. Пък за регулатора както си решиш, и двата стават, но аз по принцип харесвам повече регулацията по стайна температура, особено за малки битови инсталации.
ПП. Понеже и аз в момента правя подобна оферта, забелязах, че в ценовата листа за 2012г липсва регулаторът FR110, обадих се и разбрах, че няма да се внася повече, защото ще бъде заменен от FR120, но не се знае кога. За момента има само FW200, така че изборът е ясен
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за котле Bosch 7000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: