Има готови изолирани. А иначе ако ще е само единична тръба, която сами да си изолирате, няма значение от какво ще е външната стена
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
37 мнения в "Гръцки коминни тела КЕВЕ"
професионал
- специалист
Именно затова съм уточнил,че вътре в тях се поставя димоотвода и после те могат да се мажат,шпакловат и каквото си искаш - изолацията поставена между двата елемента ще предотврати нагряването на блокчето.Мисля,че това е основното предназначение (както и за въздуховод или вентилация),но погрешно се използват и за основно коминно тяло (без отделен димоотвод) и както спомена Филма,няма да е далеч времето,когато ще стане някоя пакост.(дано греша)
minca
- специалист
А какво ще кажете за това изпълнение:
Външно комина да го иззидам с тези гръцки коминни тела 250мм,а вътре да бъде с иноксови модули 200мм като между инокса и тялото изолирам с вата.
Каква трябва да бъде ватата?А има ли подходяща пяна с която да се уплътни на някои евентуално трудно достъпни места?
Външно комина да го иззидам с тези гръцки коминни тела 250мм,а вътре да бъде с иноксови модули 200мм като между инокса и тялото изолирам с вата.
Каква трябва да бъде ватата?А има ли подходяща пяна с която да се уплътни на някои евентуално трудно достъпни места?
Transporterr
- специалист

а какво ще кажеш да го направиш както трябва - иноксов димоотвод, изолация, маглайт/гипсфазер? ..Минке
не съм чувал за полиуретанова пяна подходяща, а ватата трябва да бъде каменна.
radius
- майстор
Аз пък се чудя за ватата. Проблем ли е като се допира до иноксовата тръба. Това няма как да се избегне, а ето какво ме притеснява - на Рокул тежките вати, които са най-използвани и препоръчвани ги дават до към 800 градуса. Обаче смолите, с които са обработени държат до към 200. И сега се питам - какво става с ватата, като се изпекат свързващите смоли ?
Другия ми въпрос е за ватите с алуминиево фолио - също препоръчвани. Ами това фолио се допира до инокса, а това не трябва да се случва, заради галванични процеси , водещи до окисление на инокса. Да не би ватите с фолио да се слагат с фолиото навън ?
Другия ми въпрос е за ватите с алуминиево фолио - също препоръчвани. Ами това фолио се допира до инокса, а това не трябва да се случва, заради галванични процеси , водещи до окисление на инокса. Да не би ватите с фолио да се слагат с фолиото навън ?
Christo
- майстор
А бе колеги, говорим за тръби от неръждавейка, които хич не са евтини. Като сме решили(евентуално), да си купим нещо качествено и дълготрайно, защо да хвърляме едни пари за кюнци от неръждаема стомана и после да си правим експерименти с някаква вата, предназначена за термоизолация на стени и да се чудим и треперим какво ще стане. Лазар Ганев дава линк за тръби, изолирани фабрично и навярно изпитани и сертифицирани. Не ми се вярва, ако купим отделно вата и тръби да убием рибата от към разлика в цената.
minca
- специалист
Ама Христо,тогава всички модули като тройници,ревизии,основи,капи,вани за конденз ит.н. направени от еднослойна неръждавейка са с материал за кюнци и от тях комин не става.Един прав елемент от еднослойна 1м е 50лв,а с изолация 158лв,един тройник 55лв срещу 237 с изолация.Еее..,не видя му се изолацията и то май , че без ДДС
Transporterr
- специалист
radius написа:Аз пък се чудя за ватата. Проблем ли е като се допира до иноксовата тръба.не е точно проблем, но не е желателно. все пак газовете са с температура около 250-300 или максимум 400 градуса
radius написа: И сега се питам - какво става с ватата, като се изпекат свързващите смоли ?нищо

все ми си вата без фолио с клас на горимост А1 или А2, ако вземеш с фолио слагай го от външната страна, не да опира в тръбата

може и турска но 80-100кг/куб
Тема "Гръцки коминни тела КЕВЕ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература