Като ползваш тези "прегрятите пари" то ще остава и по малко за тези 25-30 литра вода. А после като ги стоплиш тези литри какво ще ги правиш. Ще ги държиш топли, или ще ги ползваш. И в зависимост как ги ползваш и с какво ги ползваш може и да не успееш въобще да не ги стоплиш. С тези 3кв. не знам докъде. Или да кажем хайде за една лира в банята. Ако започнем и конвектори да закачаме към тези 25-30 литра картинката ще стане грозна. А има и още нещо, кога ще е ползваш в момента при тези температура или такива каквито бяха преди 2 месеца например. Общо взето малко "много" картината е грозна.
danfoss написа:Не съм развил темата напълно.Нямам изолация,в процес на слагане съм-5 см.стиропор и фибран!Разчитам на тази мощност,защото ми се събира 30-35 л.вода в системата,а това е едно от най-важното!Направил съм снимки,но не мога да ги кача,не съм много по компютрите.За бойлера както писах,ще ползвам прегрятите пари на компресора,които са над 80 градуса.Тези прегряти пари,ще топлят около 5 литра вода-която е в серпентината.Като цяло тези 4киловата мощност,ще топлят малко вода 30-35 л.
ъъъ, а пак обясни каква е връзката между обема вода в системата и потребяваната мощност?
Не ще нещо имам напротив, ама ми се губи връзката с реалността.
За БГВ през лятото горе долу ще става но зимата кое по-напред?