Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
Като ползваш тези "прегрятите пари" то ще остава и по малко за тези 25-30 литра вода. А после като ги стоплиш тези литри какво ще ги правиш. Ще ги държиш топли, или ще ги ползваш. И в зависимост как ги ползваш и с какво ги ползваш може и да не успееш въобще да не ги стоплиш. С тези 3кв. не знам докъде. Или да кажем хайде за една лира в банята. Ако започнем и конвектори да закачаме към тези 25-30 литра картинката ще стане грозна. А има и още нещо, кога ще е ползваш в момента при тези температура или такива каквито бяха преди 2 месеца например. Общо взето малко "много" картината е грозна.
a_stoev - майстор
danfoss написа:
Не съм развил темата напълно.Нямам изолация,в процес на слагане съм-5 см.стиропор и фибран!Разчитам на тази мощност,защото ми се събира 30-35 л.вода в системата,а това е едно от най-важното!Направил съм снимки,но не мога да ги кача,не съм много по компютрите.За бойлера както писах,ще ползвам прегрятите пари на компресора,които са над 80 градуса.Тези прегряти пари,ще топлят около 5 литра вода-която е в серпентината.Като цяло тези 4киловата мощност,ще топлят малко вода 30-35 л.

ъъъ, а пак обясни каква е връзката между обема вода в системата и потребяваната мощност?
Не ще нещо имам напротив, ама ми се губи връзката с реалността.
За БГВ през лятото горе долу ще става но зимата кое по-напред?
Christo - майстор
Повече топлоносител в системата по-бавно ще се стопля първоначално, но при спиране по-бавно ще изстива, докато отдаде акумулираната топлина. Между количеството топлоносител и мощността, отдавана по стаите няма НИКАКВА връзка.
a_stoev - майстор
Остави го да обясни, де!
Продължавам да действам по системата,скоро ще има снимки и коментари!Благодаря ви засега! :yawinkle:
stelaartoa - специалист
данфос - нека ти го обясня простичко : Няма НИКАКВА връзка между количеството вода,която циркулира в системата ,и нейната мощност или ефективност. Ако водата е по-малко - ОК,ще я затоплиш по-бързо в началото ,НО САМО ТОВА,после и ще изстине по-бързо !. Пренасяната мощност от циркулиращата вода зависи САМО !!! от масовия дебит на водата и температурната разлика между входа и изхода на ТО.
Някъде във казаното да виждаш ОБЕМ ? Все едно да се опитваш да ми кажеш,че понеже твоя Трабант събира в резервоара си повече бензин от моето кавазаки Нинджа Z10,и затова е по-мощен,хихихихихи........Или не дай боже кажеш,че вдигал повече !!!
Разбери - малкото количество вода ще се превърти повече пъти през отоплителните тела и повече пъти ще се охлади,съответно повече пъти ще се налага да я затопляш. Къде ти е далаверата ???
Продължавам да работя,много е зор покрай другата работа,надявам се да оспоря всички ваши мнения!!! :x
по повод количеството вода в системата,има значение с какъв мотор е системата,инвертор или не!
LazarGanev - "Велик майстор"
Има хора, които не вярват докато не пипнат. Няма лошо.

Тема "Отопление с термопомпа!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: