Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tgv - специалист
В момента захранвам два панелни радиатори/сл. колектори/ 140/60 , разширителен съд 10лт., 200лт. бойлер с водна риза и два градински маркуча 1/2 по 20мт. с циркулационна помпа Вило 30 Вата :-D :-D :-D
П.П. Пропуснах термостата от готварска печка.

Когато не знаеш-питаш?
Когато знаеш-си траеш!
fox_vt - майстор
Като стана дума за помпи кво ще кажете за известната марка Тайфу зелени помпи от някаква източна страна нещо с К.... било,дали ще качи 3 м нагоре като общо трасе ще е по малко от 20 метра а супер помпата е 25/4 :-D
lov - майстор
Нещо такова ли?
Цената беше някъде към 50 кинта. :lol: Трета година върти на моите солари.И е на покрива на гърба на панела, че и дъжда я вали. За това съм пооблепил малко с тиксо да не влиза чак толкова много вода в клемното табло. =D>

Прикачен файл

P5070243.JPG
naskov - майстор
fox_vt написа:
Като стана дума за помпи кво ще кажете за известната марка Тайфу зелени помпи от някаква източна страна нещо с К.... било,дали ще качи 3 м нагоре като общо трасе ще е по малко от 20 метра а супер помпата е 25/4 :-D
Тези помпи не са напорни, а циркулационни, т.е те въртят водата в затворен кръг, като единствената задача им е да преодолеят съпротивлението на тръбите и фитингите. Затова помпа 25/4 може не на 20, а на 120м да качи и свали вода :wink: Друг е въпросът, че около 10% от Тайфу дават проблеми. Но за толкова пари, толкова :)
fox_vt - майстор
Хмм то ако само 10% дават дефекти значи няма да е толкос калпава :lol:
lov - майстор
naskov написа:
Тези помпи не са напорни, а циркулационни, т.е те въртят водата в затворен кръг, като единствената задача им е да преодолеят съпротивлението на тръбите и фитингите. Затова помпа 25/4 може не на 20, а на 120м да качи и свали вода :wink: Друг е въпросът, че около 10% от Тайфу дават проблеми. Но за толкова пари, толкова :)
A да попитам каква в случая се явява една соларна система. :? И вообще за какво е нужна напорна помпа. Поради това че е затворена в най общия смисъл на думата не се налага да прави никакъв напор. Единственото съпротивление в случая е от вътрешното триене на флуида и дроселирането на тръбите. Калкото засмуче и изпрати на горе толкова се и връща. Дали щранговете са хоризонтални или вертикални в случая няма значение. Имаме просто скачени съдове. :lol:
А относно цената напълно разумна и плюс това 2 години гаранция какво повече. Все за този период ще уцеля някоя дето е извън тези 10%
LazarGanev - "Велик майстор"
Нещо не сте се разбрали двамата - говорите за едно и също :)
fox_vt - майстор
Зема да ме гложди едно съмнение дали няма да уцеля кьоравото аз да съм в 10 те процента скапани помпи тя нали ми е подарък :lol: :lol: :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Тъкмо ще си купиш още един колектор за да ти подарят още една помпа :wink:
tgv - специалист
fox_vt написа:
Зема да ме гложди едно съмнение дали няма да уцеля кьоравото аз да съм в 10 те процента скапани помпи
Каръка трябва да се управлява. Мой познат с прякора Каръка една вечер пийнал, минал през една витрина и се отървал почти без поражения. Но от тупурдията, довтасала глутница кучета и го изпохапали жестоко. :-D

Тема "Въпрос за циркулациона помпа за слънчеви колектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: