Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
Тотално се обърках!! Колкото повече специалисти питам, толкова различни мнения получавам..... и всеки си хвали стоката. Сега пък казват, че GENARAL били принципно по-добри от Панасоник и вече се чудя до кой арбитър да се обърна :? . Накрая ще купя една печка на дърва и проблемът ще се реши. :lol:
katcko - специалист
Говорих с 2-3ма човека който се занимават с климатици и казват,че доволен ще остана от Панасоника,за други марки не съм ги разпитвал обаче :?
infomar
Търсенето ми претърпя развитие и сега съм пред дилемата коя от двата варианта да избера :

Вариант 1:
Hitachi 35 FH6 http://www.kirov-clima.com/hitachi/120.html
+
Hitachi 25 FH6 http://www.kirov-clima.com/hitachi/119.html

Вариант 2:
GENERAL ASHG 12 LLCA
+
GENERAL ASHG 12 LE

Подсъзнателно след четене на рекламните брошури надделява желанието за Hitach, но GENERAL също не е за подценяване.
stelaartoa - специалист
Тая 12ка с телце 26 кг само на плюсови температури ще даяни.Захладнее ли,ела и зяпай какво става с КОП или с отопл.мощност...
EDI - майстор
За тази сери яна ПАНАСОНИК продавача правилно ти е казал, че ще работи и под -5, но истината е до там.Както всеки производител, и ПАНАСОНИК си имат модели нисък и висок клас, та разликата не е само в нагревателя на тавата и на компресора.Теглото е важен показател - по-тежко тяло означава повече площ и втори ред на топлообменниците вън, евентуално в зависимост от модела по-тежък и по-мощен компресор, което обобщено означава повече мощност в студа.С плевенския студ и в твоите помещения най -добре ще се справи 12LEK или малко по-евтиния 12LKC.Серията LLC я пусната тази година, води се ЕКО 2, т.е. от най-ниския клас, от сорта на LKC, но с далеч по-лоши показатели на отопление.За нещо още нищо не знам, няма публикувано сервизно.Двете ХИТАЧИ не са зле, но по отоплителна мощност LKC И LEC според мен се справят по-добре и ще си по-спокоен в студа.За NKE, както казва СТЕЛА, изпитана машина.Макар да е модел 2012 година, външното тяло не се различава съществено от предните серии, а те се представят много добре.
stelaartoa - специалист
Edi,кое те кара да мислиш,че климатик с външно тяло 26 или 29 кг ще отоплява повече от такъв с 35 кг външно ? Това,че са напънали климчето да дава 5,6 Квт на макс ,но при +7 гр ,не означава ИЗОБЩО,че ще топли перфектно на -15 гр,нали?
infomar
От къде тръгнах.... и къде стигнах. :roll: Последно след доста метаморфози на мнението се спрях на този модел:
Hitachi 35 FH6 http://www.kirov-clima.com/hitachi/120.html
Надделяха мненията във форума http://forum.setcombg.com/index.php/topic,49981.0.html
ASHG12LE отпада като вариант - доста по-скъп (спрямо горният) и доколкото разбирам, не се държи добре при силни студове.
Надявам се да не съм сгрешил, че и четирите, ще бъдат от един и същ модел. DC инвертора се надявам да оказва своето влияние на икономичността.
Последна промяна от infomar на пет юли 27, 2012 8:47 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
stelaartoa написа:
Edi,кое те кара да мислиш,че климатик с външно тяло 26 или 29 кг ще отоплява повече от такъв с 35 кг външно ? Това,че са напънали климчето да дава 5,6 Квт на макс ,но при +7 гр ,не означава ИЗОБЩО,че ще топли перфектно на -15 гр,нали?
Имаш предвид сравнението между ХИТАЧИ и ФУД..... ли.Ами тази зима от LEK и LKC имаше добри отзиви при големия студ, докато ХИТАЧИ до -10 са с много добро отдаване, но от там надолу зазляват доста.Та, затова си мисля, че ФУД 12-ици са по-добрия избор.
ivan_v - специалист
EDI написа:
stelaartoa написа:
Имаш предвид сравнението между ХИТАЧИ и ФУД..... ли.Ами тази зима от LEK и LKC имаше добри отзиви при големия студ, докато ХИТАЧИ до -10 са с много добро отдаване, но от там надолу зазляват доста.Та, затова си мисля, че ФУД 12-ици са по-добрия избор.
+1
В големите студове това хитачи не може да се мери с 12LKC и 12LE.
ПП миналата седмица купих за майка ми 12LKC за 1060лв. с монтажа.
stelaartoa - специалист
Edi,в сервизното за Хитачито дават как запазва 55% от номинала си на -10 гр,и около 40% на -15,което си е добре ....Едва ли лъжат.Не помня да си говорил за твоето Хитачи да е залязвало под -10,напротив,винаги си говорил с добри думи за него...
И още нещо - отзивите за Ф.Ф.Дж. зимата бяха бая противоречиви,имаше си доста оплаквания.
Иван - това довод ли е,че си купил нещо за майка си ??? Я обясни как успя да разбереш разликите между топлоотдаванията в студа на единия и другия климатик !

Тема "Вашите мнения за климатик Panasonic KIT-RE12 NKX." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: