• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
curkosi - напреднал
Благодаря Ви пичове за съдействието,
ще го изпробвам и ще споделя резултатът.А дотогава отивам да правя котелно а в почивките биричка.
Желая Ви спорна и упешна работна седмица.
lov - майстор
С този вентил няма как да контролираш температурата на топлата вода. Осезателят му не се обмива от течността а следи температурата на околния въздух. Имам чуството че в Херц не са много в час с това което предлагат. Аз дирих при тях едно подобно изделие само че за управления на подово по температура на изходящата вода и в место това което исках ми изпратиха вентил с подобна глава. Тоест да следи температурата с стаята на не на това което излиза от тръбата.
Така че за управление на бойлера конкретно не става.
Ahmakov - специалист
bulhomes2 написа:
И на мен ми е интересен този кран за какво е. Дали няма да можеш след опита с духането да го настроиш на най-ниската температура, да го оставиш за 5 минути във вряла вода (може да махнеш врътката преди това) и тогава да провериш пак с духане къде е отворило и къде е затворило.
И да не забравиш да пишеш и в темата "Мо'е ли па да съм толкоз прост", след второто "духане"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 45&t=38467

Вентила е с "изнесен", външен датчик за температура...май.
bulhomes2 - майстор
Ей, 70°С са сериозна температура за въздух, а това се вижда на вентила.
lov - майстор
Като минеш другия път през нас ще ти го покажа. Тъпо изпълнение или някаква недомислица. След като се следи температура на водата защо са оставили тези отвори на врътката да влиза въздух. А и погледни основата почти никакъв термоконтакт с осезателя които е вътре в тази пластмаса. Самия вентил да става но ако на главата има монтиран друг с изнесена термосонда. Която да може да взима реални данни за температура.
curkosi - напреднал
Колеги съфорумници,
Моля да бъда извинен,че не показах цялата система на този вентил.Ето прилагам я.Така съм я монтирал по съвет на този който ми го продаде.Горната тръба е топла,долната студена и би трябвало(незнам),като достигне зададената Т-ра
(от 40 до 70 гр.)да сработи през байпасът.Ако не се лъжа това е изнесен датчик този в ампулата.

Прикачен файл

Изображение086.jpg
Изображение086.jpg (97.16 KиБ) Видяна 9392 пъти
lov - майстор
Е те това е друго нещо а и за такава глава говоря.
Това е начина на връзване само сложи някаква изолация върху сензора. Може и една медна ламаринка да му сложиш отгоре и малко контактна термо паста. За да може по бързо и точно да разбира промените. Щото тази сонда е предвидена да се слага в гилза която е във водата. А така се лъже защото няма достатъчно контактна повърхнина а и зависи и от температурата в помещението.
Ahmakov - специалист
Така, както ти е вързан осезателя на подаващата топла вода, какво си мислиш, че регулираш...
filmatoplo - майстор
Значи стандартен трипътен термовентил с пряко действие , монтира се да поддържа вода с постоянна температура -до зададената .Монтира се както в случая за регулиране на топла вода след бойлер , монтира се преди клон на водно подово , монтира се преди вентилконвектор :wink: .Може да се монтира и преди котел , но с нужния дебит обозначен с VS. И да -сензора се слага на смесената вода -тоест на тази която излиза най накрая след вентила , при теб къде се пада .
Последна промяна от filmatoplo на вт юли 24, 2012 5:46 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Бойлера няма ли място за датчик? Мястото на датчика май е там! Въпреки , че ми изглежда доста "дебел"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Относно термостатичен трипътен вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: