• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cvetan_d - специалист
П.С. направих инсталацията с тази преса защото е временна. И аз мисля, че не е за моя котел. Все треперя :) На пролет ще правя ремонт и слагам медни!
lux_e_on - специалист
Читава преса,читави баки,прилични фитинги и тръба от същата марка като фитингите и всичко е наред .
destino - специалист
Колеги, дайте съвет от къде мога да поръчам качественна тръба 20х2, със спецификация до 95 градуса, на добра цена.
Или поне дайте съвет за марка която се продава на пазара у нас.

Засега се склонявам да купя от Топломаркет, 4 слойна, на цена 2,7лв. метъра. Италианска.

Поръчах от една фирма (Интерметал) немска тръба петслойна един топ, модел ALPEX-THERM, която трябваше да е до 95гр.,
те да вземат да ми изпратят друга със спецификация до 75гр.

Обаждам се, казвам, защо поръчах едно, вие ми изпратихте друго, те ми казват - нали искахте немска, такава ви изпратихме, и край на разговора :wallbash: :wallbash: :wallbash:
LazarGanev - "Велик майстор"
Фитингите са няколко стандарта и съответно закупените глави не стават за всички марки. Това с разместването на гумените пръстенчета е несериозно. Аз навремето проучвах различните системи и накрая се спрях на Рехау - най-добрата прес система, но най-скъпи материали и пак нямам работа за нея :)
destino - специалист
Фитингите и клещите пасват. Така, че няма проблеми. За фитингите се постарах да купя качественни.
Дайте все пак съвет за хубави тръби и от къде?
milev5 - специалист
Да вдигна темата.
Имам въпрос относно добавяне на глидери.
Радиаторите ми са захранени двустранно, трябва да добавя глидери от студената страна и да удължа изходящатата тръба.
По удачно ли ще е да удължа тръбата с разглобяеми фитинги или да си търся прес клещи ?
Трябва ли ми нещо друго освен фитингите ? Гледам че има някакви разширители на тръбите, нещо като тирбушон.Мисля че ще трябва да си взема и едно такова.
Може ли да добавя готов радиатор към друг без да развивам глидерите един по един ?
Последна промяна от milev5 на пет авг 03, 2018 10:56 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Прес-клещи за тръби с алуминиева вложка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: