• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
baretata_7_62 - специалист
И двата варянта си стават, със алуминиеви е по красиво. Абе аз не съм на ТЕЦ и не съм много в час с тези клапани, приказвам малко наизсут, ще прощатавате :)
blue_g - специалист
Реших да сменя радиатора с алуминиев.
Бях в Баухаус и ми казаха, че за моята квадратура ще ми трябват 4000W. Възможно ли е това?
Бихте ли препоръчали фирма, която да предлага качествени радиатори на прилични цени?
baretata_7_62 - специалист
Тебе всеки те съветва нещо, накрая ще се греш на ток :) Слагай някакъв радиатор и пускаи да се грееш че времето захладня. И моляте като паднат студовете, пусни един коментар горе долу как е темепературата в стайта.
syncho - майстор
blue_g аз ги сметнах към 3kW. Сложи такива тръби каквито на теб ще ти изглеждат добре и ще се справиш с монтажа им. Алуминиеви радиатори вече има почти навсякъде. Просто гледай да им е добра сглобката/отливката, както и мощността да е минимум 150W за делта t=60C за височина 500. Изолацията си я направи при всички случаи поне 5см. Това е нещо, от което винаги има полза.
blue_g - специалист
Изолацията е готова :)
Много се чудих дали стиропор или фибран да взема за изолацията. Чух различни и противоречиви мнения. Отидох до Баухаус вчера и по случайност в халето където се намират плоскостите с изолациите се срещнах с шефа на склада. Човека ми препоръча стиропора. Каза че фибрана не е за изолация за вътрешни помещения и да го забравя ако не искам проблеми за в бъдеще. Дори на самият фибран производителите пишели за какви цели се ползвал. Взех стиропор, 5 см. за стените и 4см за тавана на терасата. Днес монтираха и измазаха всичко.
В момента оглеждам радиаторите. Разнообразие голямо. Модели всякакви...с крачета, без крачета...всякакви. Дано само да уцеля отопляемата мощност :?
Благодаря ви за съветите :)
  • 1
  • 2

Тема "Ще смогне ли да отоплява" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: