Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bardarev - специалист
miloto написа:
Здравейте,аз монтирах на баща ми този с вентилатора мисля че е по добрия избор.в момента е свързан по най простия начин и пак се държи добре.Сега ще монтирам трипътен термосмесителен вентил,за по добра работа.Още събирам опит от тук :)
Колко време изкарва с едно зареждане?
naskov - майстор
bardarev написа:
naskov написа:
Какво ти представлява комина?
25/25 около 11м., но идеята ми е да не слизам да слагам дърва/въглища през 2-3часа. Според мен този с вентилатора ще поддържа по добре зададена температура и горивото ще изгаря напълно. От друга страна ме притеснява електрониката дали е читава и добре работеща? Четох в друга тема, че съфорумец е сложил такъв котел и нещо му правел проблеми, макар че всичко е много относително.
Засега съм монтирал само от модела без вентилатор. Клиентите са много доволни, гърци. При този комин и ти ще си доволен. Трябва му само топлоизолация
miloto - напреднал
Тази година е горял само март и април,и то горя само някакви гнили изрезки от старата къща
bardarev - специалист
naskov написа:
bardarev написа:
naskov написа:
Какво ти представлява комина?
25/25 около 11м., но идеята ми е да не слизам да слагам дърва/въглища през 2-3часа. Според мен този с вентилатора ще поддържа по добре зададена температура и горивото ще изгаря напълно. От друга страна ме притеснява електрониката дали е читава и добре работеща? Четох в друга тема, че съфорумец е сложил такъв котел и нещо му правел проблеми, макар че всичко е много относително.
Засега съм монтирал само от модела без вентилатор. Клиентите са много доволни, гърци. При този комин и ти ще си доволен. Трябва му само топлоизолация
Топлоизолация на комина ли?! Той е вътрешен. Тука едни момчета, които монтират котли ме убеждават, че модела с вентилатор е по-добър.
naskov - майстор
След като са ги сравнили няма лошо. Аз просто исках да кажа, че най-важното за работата на един котел е комина
miloto - напреднал
Котела с вентилатора има управление за две помпи
filmatoplo - майстор
През цялото време говорим за котела на Сънсистем , нали :? :) модел Актив с вентилатор .
bardarev - специалист
filmatoplo написа:
През цялото време говорим за котела на Сънсистем , нали :? :) модел Актив с вентилатор .
Точно :) и по-скоро се опитвам да разбера какви са плюсовете и недостатъците на двата модела.
Нека някой от по-компетентните майстори да сподели мнения за модела Active. Как се държи, поддържа и т.н.
bardarev - специалист
Тука майсторите, които евентуално ще ми монтират котел, са слагали скоро Бош 2000 Б и казаха, че може би е по-добър избор от Бърнит-та. :|
VLADO66 - майстор
Щях да ти спомена за боша и неговите аналози,но ти каза че си се спрял на Burnit

Тема "Въпрос за избор на стоманен котел на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: